Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали період, коли Росія посилить свої атаки по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали період, коли Росія посилить свої атаки по Україні

Росія може посилити удари по Україні в найближчі тижні. Це пов’язано з допомогою США, яка наразі ще не надійшла Україні.

21 квітня 2024, 10:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія готується використати "вікно обмежень" допомоги Україні від США, щоб посилити свої атаки, як на цивільну інфраструктуру, так і на лінії фронту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

У США назвали період, коли Росія посилить свої атаки по Україні

Росія готується посилити інтенсивність атак по Україні. Фото з відкритих джерел

Аналітики з Інституту вивчення війни вважають, що очікуване прибуття допомоги України від США змусить російське командування посилити наступальні операції та збільшить атаки по України.

"Російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції та ракетні удари та удари безпілотників у найближчі тижні, щоб використати вікно обмежень українських військових засобів, що закривається", — вказує звіт ISW.

Інститут вивчення війни вважає, що можливі напрямки посилення атак на лінії фронту з боку Росії будуть зосереджені на захід від Авдіївки та біля Часового Яру. Ці місця виглядають відносно нестабільною ділянкою фронту, проте, за аналізом військових аналітиків росіяни не зможуть досягти прориву тут у найближчі тижні, поки не надійде допомога від США.

"Російські війська, ймовірно, також вирішать використати погане прикриття української ППО вздовж фронту та посилять удари плануючими бомбами в найближчі тижні в надії завдати широкомасштабної шкоди українським оборонним позиціям до того, як для російської авіації стане більш ризиковано завдавати таких ударів серед покращеної української позиції", — пише Інститут вивчення війни.

Експерти вказують, що крім військових об’єктів та ударів по лінії фронту, Росія може посилити атаки безпілотниками та ракетами по українській енергетичній інфраструктурі, щоб змусити Україну боротися з гуманітарною кризою разом із її поточними оборонними операціями. Крім того, Росія може змінити тактику атак і, ймовірно, буде завдавати ударів не лише по енергетичних об'єктах, але і по транспортній інфраструктурі, як це відбулось 19 квітня з ударами в Дніпропетровській області.

"Російські війська можуть мати намір розширити ці удари найближчими тижнями, щоб перекрити українські наземні лінії постачання",  — додають в ISW.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр енергетики пояснив, чи слід українцям очікувати на тотальний блекаут.

Також "Коментарі" писали про те, як Дмитрій Медведєв відреагував на рішення Палати представників підтримати пакет допомоги Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини