Головна Новини Суспільство Війна з Росією Роботине окупували чи ні: у Силах оборони відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Роботине окупували чи ні: у Силах оборони відреагували

Російські загарбники пішли на "локальне ІПСО"

18 травня 2024, 15:05
Поділіться публікацією:

Російські окупанти здійснили інформаційно-психологічну операцію з нібито "захоплення" села Роботине  в Запорізькій області. Як інформує портал "Коментарі", про це в ефірі каналу "Еспресо" розповів керівник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

Роботине окупували чи ні: у Силах оборони відреагували

Дмитро Плетенчук. Фото: з відкритих джерел

Спікер розповів, що "група загарбників вивісила триколор у цьому населеному пункті, а згодом з’явилася інформація про "захоплення" цього села".

Плетенчук розповів, що тоді відбулося "локальне ІПСО" — окупанти спромоглися підійти на відповідну відстань та повісити прапор РФ, але майже всі вони були ліквідовані. Він уточнив, що вижив лише один окупант, його взяли у полон.

Зазначимо, військовий аналітик німецького таблоїду "Bild" Юліан Рьопке повідомив сумну новину з фронту, що після кількох місяців штурмів російським загарбникам вдалося відбити в українських захисників село Роботине.

"Російська армія вторгнення знову відбила село Роботине, яке було єдиним селом, яке Україна змогла звільнити на Токмацькому напрямку під час торішнього контрнаступу", — наголошується у повідомленні аналітика.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ще 16 травня Міноборони РФ заявило про нібито захоплення окупантами села Роботине Пологівського району Запорізької області. Але й тоді речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі загальнонаціонального телемарафону тоді спростував цю інформацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло — росіяни продовжують просуватися вперед на Харківському напрямку, окупуючи нові села та наближаючись до міста Вовчанська. На Заході військові експерти, деякі політики та аналітики все частіше стали визнавати, що припустилися величезної помилки, затягуючи з наданням допомоги Україні через побоювання, що це викличе нову ескалацію з боку Росії. Путін і так постійно "ескалює", у тому числі змітаючи ракетами та дронами українські міста та інфраструктуру. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" те, що зараз відбувається на фронтах російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://espreso.tv/stream

Новини