Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді Роботине знову під контролем РФ: Bild розкрило подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Роботине знову під контролем РФ: Bild розкрило подробиці

Аналітик Bild повідомляє, що українці втратили Роботіне, яке влалося звільнити влітку 2023-го

18 травня 2024, 12:22 comments1510
Поділіться публікацією:

Після кількох місяців штурмів російським загарбникам вдалося відбити в українських захисників село Роботине (Запорізька область). Таку новину з фронту повідомив аналітик німецького таблоїду "Bild" Юліан Рьопке.

Чи справді Роботине знову під контролем РФ: Bild розкрило подробиці

Бої за Роботине. Фото: із відкритих джерел

"Російська армія вторгнення знову відбила село Роботине, яке було єдиним селом, яке Україна змогла звільнити на Токмацькому напрямку під час торішнього контрнаступу", — наголошується у повідомленні аналітика.

Варто зазначити, що українська сторона поки що інформацію щодо захоплення ворогом Роботине не підтверджувала. Нагадаємо, 28 серпня 2023 року стало відомо, що під час контрнаступу українські воїни звільнили це село від росіян. Незважаючи на те, що окупанти тоді втратили контроль над населеним пунктом, вони ні дня не припиняли спроб повернутися під контроль село, тим самим завдаючи масованих обстрілів та повністю стираючи село з землі.

Варто зазначити, про те, що Росія знову захопила Роботине самі окупанти повідомили ще 16 травня. Тоді Міноборони РФ заявило про нібито захоплення окупантами села Роботине Пологівського району Запорізької області. Але речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі загальнонаціонального телемарафону тоді спростував цю інформацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" – лише перша хвиля атак: Зеленський зробив заяву про новий наступ РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – росіяни продовжують просуватися вперед на Харківському напрямку, окупуючи нові села та наближаючись до міста Вовчанська. На Заході військові експерти, деякі політики та аналітики все частіше стали визнавати, що припустилися величезної помилки, затягуючи з наданням допомоги Україні через побоювання, що це викличе нову ескалацію з боку Росії. Путін і так постійно "ескалює", у тому числі змітаючи ракетами та дронами українські міста та інфраструктуру. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" те, що зараз відбувається на фронтах російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини