Головна Новини Суспільство Війна з Росією Процес пішов: у Міноборони розповіли, скільки українців вже оновили дані через Резерв+
commentss НОВИНИ Всі новини

Процес пішов: у Міноборони розповіли, скільки українців вже оновили дані через Резерв+

Резерв не працює у частини громадян, але 150 000 оновили дані

18 травня 2024, 13:05 comments4179
Поділіться публікацією:

Міноборони України стверджує, що станом на ранок після запуску програми вже 150 000 громадян вже успішно авторизувалися у додатку Резерв+. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Міноборони.

Процес пішов: у Міноборони розповіли, скільки українців вже оновили дані через Резерв+

Застосунок "Резерв+". Фото: з відкритих джерел

За даними Міноборони, ще сотні тисяч запитів – у черзі. Поступово цифра зареєстрованих користувачів програми Резерв+ продовжує збільшуватись.

Відомство уточнює, що функція авторизації у додатку Резерв може працювати не у всіх одночасно через те, що вона захищена від DDOS-атак. Так у Міністерстві оборони пояснили, із чим пов'язані незручності з неможливістю авторизуватися у додатку.

"Додаток захищений від DDOS-атак і спроб ворога його зламати, тому функція авторизації може працювати не у всіх одночасно. Технічна команда працює 24/7, виправляє всі помилки та реагує на зауваження", — заявило оборонне відомство.

У Міноборони України наголосили, термін для оновлення даних – 60 днів, тож виконати обов'язок встигнуть усі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у суботу, 18 травня, набрав чинності законопроект про мобілізацію, який, на думку законодавців, має зробити її ефективнішою. При цьому досі є питання щодо бронювання загалом та водіїв – зокрема. Залишаються "сирими" також електронні види оновлення даних військовозобов'язаних, хоч в останній момент начебто з'явилася інформація, що адміністраторів Центрів надання адмінпослуг (ЦНАП) підключать до необхідної системи. Паралельно із цим законопроектом, який зобов'язує оновити військово-облікові дані, з'явилися й інші, що мають безпосереднє відношення до мобілізації. Йдеться, серед іншого, про підписані президентом документи, що дозволяють брати до лав збройних сил певні категорії засуджених, а також посилення покарань для ухилянтів. Що наразі можна сказати про спроби покращити ситуацію з мобілізацією в Україні? Які нововведення варто вітати, що потрібно доопрацювати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини