Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лише перша хвиля атак: Зеленський зробив заяву про новий наступ РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Лише перша хвиля атак: Зеленський зробив заяву про новий наступ РФ

Зеленський очікує, що Росія може посилити свій наступ

18 травня 2024, 10:30
Поділіться публікацією:

Наступ Росії у Харківській області може бути лише "першою хвилею". Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "AFP" висловив президент України Володимир Зеленський.

Лише перша хвиля атак: Зеленський зробив заяву про новий наступ РФ

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Лідер українців зазначив, що наступ Росії "може складатися з кількох хвиль, була перша хвиля" в Харківській області.

Президент додав, що загалом ситуація у Харківській області, де Росія захопила кілька прикордонних сіл, "контрольована", але "не стабілізована".

Зокрема, за його інформацією, російські війська проникли на 5-10 кілометрів уздовж північно-східного кордону, перш ніж їх було зупинено українськими військами.                    

"Ми повинні бути тверезими і розуміти, що вони йдуть глибше на нашу територію. А не навпаки. І це все одно їхня перевага", — сказав президент, додавши, що все ж таки не вважає це великим успіхом для РФ.

Щодо Харкова, то Володимир Зеленський вважає, що російські сили "хочуть атакувати" місто, хоча розуміють, що це буде "дуже важко". Водночас, за його словами, "якщо так продовжуватиметься й надалі, ми будемо змушені створити зону безпеки".

При цьому російський диктатор Володимир Путін, перебуваючи з візитом у Китаї, запевнив, що Росія не має планів окупувати Харків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — партнери України побоюються непередбачуваних наслідків у разі програшу Росії у війні, насамперед через те, що такий сценарій може мати непередбачувані наслідки для світової геополітики. Таку заяву під час спілкування із представниками медіа зробив президент України Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини