Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін хоче «рятувати» росіян у Херсоні та Запоріжжі: про що новий указ президента РФ – як реагувати Києву
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін хоче «рятувати» росіян у Херсоні та Запоріжжі: про що новий указ президента РФ – як реагувати Києву

Примусова паспортизація - Путін вирішив повторити фінт із Луганською та Донецькою областями

25 травня 2022, 17:00 comments2717
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін підписав указ, згідно з яким жителі Запорізької та Херсонської областей зможуть отримати громадянство РФ за спрощеною системою. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що означає цей указ та як на нього слід реагувати українській стороні.

Путін хоче «рятувати» росіян у Херсоні та Запоріжжі: про що новий указ президента РФ – як реагувати Києву

Паспорт громадянина РФ. Фото: з відкритих джерел

І Херсонська область, і Запорізька, і Луганська, і Донецька, і АР Крим – це Україна. І ми все своє повернемо

Експерт у питаннях національної безпеки та оборони, учасник програми Україна-НАТО Катерина Коваль називає цей путінський указ черговим кроком у маніпуляціях РФ, пов'язаних із її загарбницькою політикою.

"Це те саме, що окупанти вже обкатали на території Луганської та Донецької областей. Формально в російському інформаційному полі РФ залишає за собою роль "захисника", "рятівника", яка готова надати допомогу "усім нужденним" українцям. У тому числі своїм громадянством. Мовляв, дивіться, які ми є "демократичними". Даємо людям право вибору – залишатися в Україні або стати частиною "великої та могутньої" Росії", – пояснює експерт.

Для нас це – чергова нагода активізувати зусилля у боротьбі як власне на полі бою, так і на інформаційному фронті, впевнена Катерина Коваль. Всіляко захищаючи свою цілісність та суверенність.

"Ми не визнавали та не визнаємо захоплення українських територій, проведення псевдореферендумів. І Херсонська область, і Запорізька, і Луганська, і Донецька, і АР Крим – це Україна. І ми все своє повернемо. Ну а маніпулятивні дії агресора не мають жодної юридичної сили", – резюмує експерт.

В ідеалі – українське керівництво не має реагувати на указ путіна

Експерт Інституту постінформаційного суспільства, медіаексперт, заступник міністра інформполітики (2017-2019 рр.) Дмитро Золотухін зізнався:

"У контексті цього документа для мене інтерес представляє не рішення путіна, а реакція на нього з української сторони. В ідеалі – не проявляти жодної реакції".

За словами експерта, наразі топ-спікери держави кажуть, що відновлення територіальної цілісності України є мінімальною метою української сторони. Отже, по суті, українське військово-політичне керівництво більше не бачить різниці між жителями Херсонської області та Криму.

"Тому, абсолютно байдуже, який документ підписав путін, – вважає Дмитро Золотухін. – А важливо те, яка дальність у сучасних РСЗВ, які скоро приїдуть в Україну".

Читайте також на порталі "Коментарі" — звільнення Криму та інших територій: коли прогноз президента почне втілюватись у життя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини