Головна Новини Суспільство події Чи очікувати українцям на тотальний блекаут: пояснення міністра енергетики
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи очікувати українцям на тотальний блекаут: пояснення міністра енергетики

Міністр енергетики Герман Галущенко прокоментував можливість тотального блекауту в Україні.

21 квітня 2024, 09:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попри постійні атаки Росії дронами та ракетами по енергетичних об’єктах України, міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що тотального блекауту в країні не буде. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Галущенка в ефірі телемарафону.

Чи очікувати українцям на тотальний блекаут: пояснення міністра енергетики

Блекаут в Києві. Фото з відкритих джерел

Герман Галущенко зауважив, що лівобережна Україна знаходиться в гіршому становищі щодо російських атак, проте ударі Росії не спричинять повного вимкнення електрики в Україні.

"Лівобережна Україна уразливіша до ворожих атак, проте наша енергетична система цілісна і тотального блекауту в країні не буде", — сказав міністр енергетики.

За словами Галущенка, працівники зі сфери енергетики постійно працюють, щоб запобігти найгіршим прогнозам щодо пошкоджень української енергетичної інфраструктури. 

"Як показує минулорічний досвід, ми дотримуємося своїх слів", — наголосив Галущенко.

Міністр додав, що для створення відсутності дефіциту електроенергії та для зростання економіки Україна має розбудовувати АЕС. За його словами, це основний напрям розвитку енергетичної галузі України до 2050 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Литва заявила про готовність розібрати свої ТЕЦ на деталі, щоб надати їх Україні для відновлення пошкоджень енергетичної інфраструктури. Проте, за словами міністра енергетики Германа Галущенка найкращим захистом ТЕС, ТЕЦ та в цілому енергетичних об'єктів стануть додаткові системи протиповітряного захисту.

Також "Коментарі" писали про те, що відбувається на енергетичному ринку України та чому нас готують до підвищення тарифів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини