Головна Новини Суспільство Війна з Росією Литва готова розібрати свої ТЕС на запчастини, щоб допомогти Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Литва готова розібрати свої ТЕС на запчастини, щоб допомогти Україні

Міністр енергетики Литви пропонує використати литовські ТЕС, як донорів для українських енергетичних об'єктів.

8 квітня 2024, 09:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів про несподівану пропозицію допомоги від Литви. Країна запропонувала розібрати свої закриті теплові електростанції (ТЕС), щоб надати запчастини для потреби України.

Литва готова розібрати свої ТЕС на запчастини, щоб допомогти Україні

Зміївська ТЕС. Фото з відкритих джерел

В ефірі телемарафону Герман Галущенко розповів про свою розмову з колегою з Литви.

"Вони взагалі запропонували використати їх станції теплові, які закриті. Використати їх як донорів, тобто можливість розібрати й отримати ті запчастини, які нам потрібні", — розповів Галущенко.

Герман Галущенко розповів, що крім Литви Україна отримує технічну допомогу з багатьох країн. Однак, за словами українського міністра найкращим захистом ТЕС, ТЕЦ та загалом енергетичної системи України стане посилення протиповітряної оборони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Герман Галущенко пояснив, чому Росія здійснювала масовані ракетні удари по Україні та націлювалась на енергетичну інфраструктуру. За його словами, росіяни хочуть ввести Україну у повний блекаут. Ще однією причиною міністр енергетики назвав експорт електроенергії з України до країн ЄС. Таким чином, Україна рятувала ЄС від залежності від Росії, тому Галущенко вважає, що обстріли енергетичних об'єктів України мають геополітичний характер.

Також "Коментарі" писали, що у Міністерстві енергетики розповіли, чи буде підвищення тарифів на електроенергію. Герман Галущенко пояснює, що ситуація складна і міністерство досі не розуміє масштаби збитків через російські обстріли, які призвели до руйнувань енергетичних об'єктів та окупацію територій, де були розташовані українські АЕС, ТЕС та ТЕЦ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини