Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міненерго пояснили, чому РФ саме зараз почала масовано бити по енергетиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міненерго пояснили, чому РФ саме зараз почала масовано бити по енергетиці

Герман Галущенко вважає, що Росію злить експорт української електроенергії до Європейського Союзу

25 березня 2024, 16:20 comments1794
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська змінили тактику ракетних обстрілів і почали атакувати не лише окремі регіони української промисловості, а й всю енергетичну систему, щоб завдати серйозного удару по економіці України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу сказав міністр енергетики Герман Галущенко, пише УНІАН.

У Міненерго пояснили, чому РФ саме зараз почала масовано бити по енергетиці

Герман Галущенко. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначив, що під час зими 2022-2023 років росіяни атакували українську енергетичну інфраструктуру, щоб заморозити країну і зробити повний блекаут.

"Я абсолютно впевнений, що однією з причин (Ред. – ракетного обстрілу українських енергооб'єктів) є те, що ми почали експортувати електроенергію до Європейського Союзу. Я вважаю, що це геополітичне питання. Тому що це також дозволяє країнам ЄС рятуватися від Росії", – зазначив міністр.

Галущенко також пояснив, що росіяни змінили тактику та почали атакувати українські енергооб'єкти саме зараз із метою негативного економічного впливу на галузь в Україні.

За його словами, раніше вони атакували окремі регіони української промисловості та енергооб'єкти навколо цих регіонів, щоб зупинити виробництво та економіку цього регіону. Тепер вони обирають такий підхід, щоб атакувати всю країну, атакувати всю енергетичну систему, щоб вплинути на промисловість та на нашу економіку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — масована ракетно-дронова атака на енергетику України з боку РФ, яка сталася в ніч на 22 березня, стала найпотужнішою з початку вторгнення, запевняють в Укренерго. Удари припали по теплових та гідроелектростанціях, а також магістральних підстанціях. Страшні прильоти та пошкодження – на ДніпроГЕС. А напередодні, 21 березня, була спроба знищити низку цілей у Києві, проте тоді вдалося відбитися, знищивши понад 30 ворожих ракет. Експерти продовжують аналізувати спеціально для порталу "Коментарі" причини та наслідки подібних повітряних атак ворога.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини