Головна Новини Суспільство події Чи дорожчатиме знову електроенергія: міністр енергетики зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дорожчатиме знову електроенергія: міністр енергетики зробив заяву

Уряд вивчає різні варіанти фінансування ремонту своїх енергооб'єктів

6 квітня 2024, 13:37
Поділіться публікацією:

Міністр енергетики Герман Галущенко не відкидає ймовірності підвищення тарифу на електроенергію для населення. Наразі уряд вивчає різні варіанти фінансування ремонту своїх енергооб'єктів. Це при тому, що у червні минулого року після зимових атак ціна на електроенергію зросла майже вдвічі. Як повідомляє портал "Коментарі", свою заяву міністр зробив в інтерв'ю "Bloomberg".

Чи дорожчатиме знову електроенергія: міністр енергетики зробив заяву

Герман Галущенко. Фото: з відкритих джерел

"Сьогодні ситуація ще складніша порівняно з минулим роком, оскільки ми втратили багато гідроелектроенергії та змушені проводити планові ремонти атомних блоків", — заявив Герман Галущенко.

Міністр наголосив, що Україна потребує вдосконаленої ППО, щоб захистити свої енергетичні активи від ракетних атак Росії та уникнути відключень електроенергії цього літа.

"Руйнування були значні — і в електроенергетиці, і в електропередачі. Ситуація складна. Ми досі не розуміємо масштаби збитків, оскільки багато об'єктів все ще в руїнах, і ми не можемо до них дістатися", — розповів чиновник.

За його словами, хоча офіційно збитки ще не підраховані, вони вже вимірюються мільярдами гривень і продовжують зростати. Геращенко зазначив, що масштаби можуть сягнути мільярдів доларів.

Міністр додав, що Росія хоче зруйнувати українську економіку. Більше пошкоджень мережі ускладнить ситуацію влітку, коли споживання досягне свого піку. Саме тому влада обов'язково спілкуватиметься до людей з проханням з розумінням поставитися до обмежень. Залежно від ситуації у липні-серпні уряд проситиме людей максимально економити.

На думку Галущенка, росіяни не можуть викликати повторення відключень 2022 та 2023 років. Навіть у разі величезних збитків ми матимемо базову генерацію, яка покриває від 30 до 50% наших потреб.

Читайте також на порталі "Коментарі" – росія продовжує удари по енергетиці України: про що це говорить і до чого готуватись.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

6 квітня 2024, 13:52

Да пристрелите уже кто нибудь эту вороватую морду Галущенко с его мародером Рынатом Ахметовым ! Скотобаза никак набраться не может во время войны , хотя сиплая Зелегнида обещала тарифы не поднимать, но сбрехала как всегда !

ss

6 квітня 2024, 13:29

А йух за щеку татарская морда ахметка и пидар галущенко взять не хотят?! Мало того, что выродки за 30 лет неспраможности не построили ни одной АЭС, ГЭС или ТЕС. А просто украли то, что построили коммунисты, так эти выродки хотят еще все за наш счет отстроить, чтоб потом нам же и продавать электроэнергию по завышенным ценам. Так вот хрен угадали!


Новини