Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Генштабі назвали головну ціль ворога на найближчі дні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Генштабі назвали головну ціль ворога на найближчі дні

Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні та продовжує завдавати ракетних і авіаційних ударів по об’єктах інфраструктури на території України

26 травня 2022, 08:02 comments2756
Поділіться публікацією:

Російські війська значно активізувалися у своєму прагненні виконати поставлені задачі на Донецькому напрямку. Головною метою окупантів є взяття під повний контроль найближчими дня міста Сєверодонецьк. Ворог практично без зупину обстрілює місто, наразі знаходиться на підступах до нього. Ще однією ціллю росіян є встановлення повного контролю над місто Лиман. Російські загарбники хочуть найближчим часом також посилити своє просування до Авдіївки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

В Генштабі назвали головну ціль ворога на найближчі дні

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

В зведенні йдеться, противник вів штурмові дії в напрямку Устинівки, але успіху не мав. Війська РФ активно застосовують засоби радіоелектронної боротьби. Також для придушення позицій підрозділів ЗСУ окупантами задіяні артилерія і штурмова авіація. В результаті обстрілів також істотні пошкодження наносяться і цивільній інфраструктурі регіону.   

Ворог намагається покращити тактичне положення в районі Ізюма та відновити наступ на місто Слов’янськ. Обстріляв із артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та танків райони населених  пунктів Чепіль, Довгеньке, Курулька, Богородичне та Студенок.

На Бахмутському напрямку бойові дії тривають. Противник безуспішно здійснив спроби наступу в районах Комишувахи, Липового і Нагірного. На Авдіївському напрямку окупанти вели штурмові дії в районах Красногорівки, Кам’янки, Авдіївки та Пісків, успіху не мали.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснив спробу наступу в районі населеного пункту Золота Нива, з втратами відійшов. На Запорізькому напрямку противник обстріляв з артилерії райони населених пунктів Новопіль, Чарівне, Оріхів та Кам’янка.

На Миколаївському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення та забезпечити вихід на адмінкордони Херсонської області. Вів штурмові дії в районі населеного пункту Таврійське, успіху не мав.

На Криворізькому напрямку російські окупанти безуспішно намагалися вести штурмові дії в районі населеного пункту Миколаївка. Обстрілювали цивільну інфраструктуру поблизу Осокорівки, Трудолюбівки і Добрянки.

Противник продовжив інженерне обладнання позицій в районах населених пунктів Чорнобаївка, Правдине, Зоря.                                             

Читайте також на порталі "Коментарі" — військовий експерт назвав головну причину, яка не дає ЗСУ піти у контрнаступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини