Головна Новини Суспільство неймовірно Жінці заблокували акаунт у додатку через незвичайне ім'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінці заблокували акаунт у додатку через незвичайне ім'я

Як Свастика Чандра захистила своє ім'я в Uber: історія боротьби за культурну ідентичність

22 квітня 2024, 18:30
Поділіться публікацією:

У Сіднеї стався незвичайний інцидент із 35-річною Свастикою Чандрою, яку мобільний додаток Uber заблокував через її ім'я, яке асоціюється з нацистською символікою.

Жінці заблокували акаунт у додатку через незвичайне ім'я

Як Свастика Чандра захистила своє ім'я в Uber

Свастика, чиє ім'я на санскриті означає "удача та процвітання", зіткнулася з несподіваними труднощами при використанні сервісу, незважаючи на те, що в Індії це ім'я використовувалося задовго до Другої світової війни.

"Я дуже пишаюся своїм ім'ям. Вірю в добро, яке з ним пов'язане, і не збираюся щось змінювати, тому що особисто знаю ще чотирьох чи п'ятьох дівчат, яких звуть так само. Індуси використовували це слово за тисячі років до приходу Гітлера" , — Наголосила Чандра, яка провела своє дитинство на Фіджі.

Ситуація виникла у жовтні минулого року, коли Чандра намагалася замовити доставку їжі через програму. Система повідомила, що її ім'я порушує правила платформи та вимагала його зміни. Після п'яти місяців суперечок та звернень до різних організацій, включаючи Австралійську індуїстську раду та єврейську громаду, а також привернення уваги генерального прокурора Нового Південного Уельсу, Uber вибачився та відновив аккаунт Чандри.

Жінці заблокували акаунт у додатку через незвичайне ім'я - фото 2

У відповідь на те, що сталося, Свастика Чандра висловила полегшення і закликала поважати культурну різноманітність:

"Не дозволяйте минулому стати перешкодою для вашого майбутнього. Пишайтеся своїм ім'ям. Це ваша ідентичність, це те, ким ви є".

Нагадаємо, що американська компанія Uber нещодавно опублікувала восьмий щорічний Індекс втрачених і знайдених речей, який виявив не тільки загальну тенденцію до забування звичайних предметів , таких як одяг, багаж, навушники та гаманці, але й знакові знахідки, що свідчать про унікальність ситуацій, з якими стали.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини