Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи достатньо у США ракет ATACMS для України: яка ідеальна дата для знищення Кримського моста
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи достатньо у США ракет ATACMS для України: яка ідеальна дата для знищення Кримського моста

Для знищення Кримського мосту є три варіанти: повітряна, морська і диверсійна атаки

4 травня 2024, 07:04 comments2147
Поділіться публікацією:

В мережі продовжують обговорюватися поставки балістичних ракет ATACMS Україні. Чи відбуватимуться ці поставки на постійній основі? Чи є вірогідність, що саме цими ракетами буде знищено Кримській міст? Коли це може статися? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чи достатньо у США ракет ATACMS для України: яка ідеальна дата для знищення Кримського моста

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

Виробничий "маховик" ракет ATACMS закрутився з відповідною потужністю

Експерти Defense Express вважають, що поставки ракет ATACMS відбуватимуться на постійній основі та в адекватній кількості. Про це зокрема свідчить заява очільника відділу закупівель армії США Дуга Буша, який зазначив, що виробничі потужності ATACMS вийшли на достатній рівень, а у Пентагоні більше не переймаються скороченням їхніх запасів.

Як зазначають експерти, ATACMS — не нова ракета і її активне постачання до американського війська розпочалось ще у 1990 році. Відповідно за цей час їх дійсно виготовили досить багато, хоча точна кількість засекречена.

Однак що важливо, зазначають експерти, — це темп, з яким Lockheed Martin продовжує виробляти та відновлювати ATACMS.

Так, розширення виробництва відбувалось поступово і не без проблем. А через те, що у США півроку не могли прийняти оборонний бюджет, була заблокована подальша програма із розширення виробництва боєприпасів, включно із ракетами ATACMS. Тобто наразі виробничий "маховик" закрутився з відповідною потужністю та набирає оберти, йдеться в аналізі Defence Express.

"Тобто якщо у 2020-2023 році Lockheed Martin виробляв і відновлював з десяток ATACMS на місяць, то тепер мова йде про десятки, у множині. А ще одним важливим фактором є те, що у США до серійного виробництва наближається PrSM із дальністю у 500-600 км", — підсумовують експерти.

На інавгурацію Путіна може бути удар по Керченському мосту

Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в ефірі каналу Еспресо висловив думку, що удар по Кримському мосту в день інавгурації російського диктатора Володимира Путіна міг би мати значний політичний та військовий вплив.

Експерт нагадав, що інавгурація російського диктатора запланована на 7 травня.

"Ви знаєте, росіяни люблять якісь дії підлаштовувати під певні дати, це їм притаманно. Це не зовсім правильно з військового погляду, але інколи війна — це продовження політики іншими засобами й вона має в тому числі обов'язково й політичну складову. Якщо 7 травня, як раз на інавгурацію, вдарити по Керченському мосту, я думаю, що ефект буде дуже-дуже серйозний. Ви можете собі уявити, це свято для нас, коли в день інавгурації прийде повідомлення по всіх російських пабліках, що Керченський міст вже знищено", — наголосив Гетьман.

Водночас експерт припускає, що пропаганда РФ може приховати інформацію про удар по Кримському мосту та оприлюднити її лише після 10-11 травня, щоб не псувати "святкування сакральної дати 9 травня".

Щодо того, як та чим можна знищити Кримський міст, експерт відповів що є три варіанти: повітряна, морська і диверсійна атаки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому світ проспав початок Третьої світової війни: про що говорять заяви Макрона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини