Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ЗСУ розповіли, за яких умов можна нівелювати стратегічну перевагу росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЗСУ розповіли, за яких умов можна нівелювати стратегічну перевагу росіян

Загарбники мають наразі стратегічну перевагу на полі бою і виношують плани із захоплення ще двох областей, відзначив в інтерв'ю виданню The Times командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк

3 травня 2024, 20:25
Поділіться публікацією:

Як відзначив Олександр Павлюк, загарбники, дійсно, мають плани із захоплення таких міст як Харків та Суми. Ймовірно, каже він, саме вони стануть ціллю так званого великого наступу окупантів влітку.

В ЗСУ розповіли, за яких умов можна нівелювати стратегічну перевагу росіян

Війна в Україні

Проте, як підкреслив Павлюк, відомо, що окупанти мають план із захоплення нових територій і бажання, але не відомо, чи є у них для цього можливості.

Разом з тим командувач Сухопутних військ підкреслив, що ЗСУ дуже розраховують на військову допомогу від США та партнерів із Європи. За його словами, вона може не тільки "притупити" наступ загарбників влітку, а й навіть надати Україні стратегічну ініціативу на полі бою.

Як підкреслив Павлюк, якщо Сили оборони матимуть хорошу протиповітряну оборону, а також отримають далекобійну артилерію, то зможуть відбити стратегічну перевагу в окупантів на полі бою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Головному управлінні розвідки Міноборони підтвердили інформацію про те, що ворог, дійсно, має намір захопити ще дві українські області. Мова йде про Сумську та Харківські області.

При цьому в ГУР повідомили, що наступ окупантів буде залежати від того, наскільки міцною буде оборона ЗСУ на Донбасі. Проте, розвідники припускають, що ворог все ж піде у свій великій наступ наприкінці травня чи на початку червня. В цьому контексті в ГУР Міноборони підкреслили, що станом на зараз противник має 514 000 сухопутних військ, які є задіяними в боях на території України.

Окрім того, розвідники розповіли, що ворог тримає біля Харківської області угрупування, яке налічує 35 000 військових, проте планує збільшити його в два рази.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини