Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не лише Донбас: у Буданова назвали дві області, на які готує наступ Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише Донбас: у Буданова назвали дві області, на які готує наступ Росія

У ГУР Міноборони вважають, що Росії сьогодні не посилам захопити велике місто в Україні

3 травня 2024, 07:15
Поділіться публікацією:

Країна-агресор готується до наступу на Харківську та Сумську області наприкінці травня чи на початку червня. Але росіяни не мають достатньо сил, щоб захопити Харків чи Суми, проте можлива "операція для входу та виходу". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю виданню "The Economist" зробив заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скибіцький.

Не лише Донбас: у Буданова назвали дві області, на які готує наступ Росія

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Представник української розвідки зазначив, що час початку наступу залежить від міцності української оборони на Донбасі, але припускає, що основний поштовх Росії розпочнеться "наприкінці травня чи на початку червня".

Вадим Скибицький зазначив, що Росія має загалом 514 000 сухопутних військ, задіяних в українській операції, що перевищує оцінку 470 000, наведену минулого місяця головнокомандувачем НАТО генералом Крістофером Каволі.

За словами заступника голови ГУР, російське північне угруповання, яке базується на кордоні з Харковом, наразі налічує 35 000 військовослужбовців, але окупанти мають намір збільшити його до 50 000-70 000 військових. Росія також "генерує дивізію резервів" (тобто від 15 000 до 20 000 осіб) у центральній частині Росії, яку вона може додати до основних зусиль.

Скибицький вважає, що цього недостатньо для операції із захоплення великого міста, але може бути достатньо для меншого завдання.

"Швидка операція для входу та виходу – можливо. Але операція зі взяття Харкова чи навіть міста Суми – це інший порядок. Росіяни це знають. І ми це знаємо", — сказав представник ГУР.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прогноз на травень: з якими викликами зіткнеться Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини