Головна Новини Суспільство медицина Як буде поводитися коронавірус через 5 років: прогноз лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Як буде поводитися коронавірус через 5 років: прогноз лікаря

За словами лікаря, коронавірус буде викликати менше ускладнень

22 грудня 2020, 12:05
Поділіться публікацією:

Інфекціоніст Євген Тімаков заявив, що коронавірусна інфекція, як і інші, здатна мутувати, щоб вижити в зовнішньому середовищі. І через 5-7 років захворювання стане більш контагіозний (заразним), але при цьому буде викликати менше ускладнень.

Як буде поводитися коронавірус через 5 років: прогноз лікаря

яким буде COVID-19 через 5-7 років (фото з відкритих джерел)

Фахівець відзначив, всі віруси мутують, і цей не є винятком. Але при цьому у COVID-19 мутації не так виражені та значні в плані зміни його геному. Вони змінюють властивості вірусу, щоб він зміг пристосуватися і вижити в зовнішньому середовищі, не вбиваючи свого носія.

За словами лікаря, через 5-7 років захворювання точно видозміниться, воно буде передаватися людям, але не буде викликати таких серйозних ускладнень, як на початку.

Варто зазначити, що у вересні 2020 року було виявлено новий штам коронавірусу, він почав поширюватися на південному сході Великобританії. Далі мутація передалася в Австралію, Нідерланди та Данію. Вчені стверджують, що форма COVID-19, яка мутувала, поширюється набагато швидше, але немає доказів того, що вона більш заразна або небезпечна для людства.

Нагадаємо, в поточному місяці британська влада повідомила про те, що в країні вже понад 1000 осіб є носіями нового варіанту вірусу SARS-CoV-2. Через те, що їм може заразитися ще більша кількість людей, Всесвітня організація охорони здоров'я закликала європейські країни посилити карантинні заходи для запобігання хвороби.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар Павло Сільковський заявив, що після пандемії коронавірусної інфекції, людство повинно бути морально готове до того, що будуть з'являтися його нові штами, але це зовсім не привід для паніки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини