Головна Новини Суспільство Війна з Росією Школярів в окупації готують до війни проти України: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Школярів в окупації готують до війни проти України: подробиці

Школярів навчатимуть управлінню безпілотниками

27 квітня 2024, 00:50
Поділіться публікацією:

З першого вересня 2024 року в усіх школах на тимчасово окупованих територіях України буде запроваджено новий предмет – курс з управління БПЛА.

Школярів в окупації готують до війни проти України: подробиці

Ворог експлуатує українських дітей. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, наразі заняття з управління безпілотниками будуть проходити у спеціалізованих гуртках, однак навчитися має кожен учень.

У Кремлі обіцяють, що кожен навчальний заклад буде оснащений учбовими безпілотниками та кадровим складом для організації навчання. До таких занять, ймовірно, залучатимуть російських військових.

У Центрі спротиву відзначили, що такі дії російської окупаційної влади суперечать міжнародним нормам та стандартам у сфері освіти, оскільки залучення неповнолітніх до подібних заходів порушує їхнє право на невтручання у війну та на захист від військового використання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США вперше за 40 років розпочнуть виробництво нової ядерної боєголовки W93 для міжконтинентальних балістичних ракет на стратегічних підводних човнах. Розроблення боєголовок, яке є частиною програми модернізації ядерного арсеналу США, здійснюється з травня 2022 року в Лос-Аламоській національній лабораторії міністерства енергетики. Розробка не передбачає ядерних випробувань, оскільки в основі W93 лежать уже наявні технології.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, щоб розпочати потужний контрнаступ, Україні знадобиться час до 2026 або 2027 року, пише The Economist із посиланням на джерела. Великий військовий прорив ЗСУ може статися через кілька років лише за умови, якщо буде збережена і посилена широкомасштабна підтримка Заходу. Однак, відзначає видання, такої впевненості немає з огляду на нестабільність американської політики. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини