Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може РФ захопити Харків: прогноз експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може РФ захопити Харків: прогноз експерта

Для наступу на місто росіяни змушені будуть провести нову мобілізацію

26 квітня 2024, 22:45 comments1036
Поділіться публікацією:

Новий великий наступ російської армії з метою захоплення Харкова потребуватиме від Кремля проведення другої хвилі масової мобілізації.

Чи може РФ захопити Харків: прогноз експерта

Росіяни посилили обстріли Харкова. Фото з відкритих джерел

За оцінками старшого наукового співробітника і військового аналітика Carnegie Endowment for International Peace Дари Массікот, для великої наступальної операції лише на одному напрямку російському Генштабу знадобиться щонайменше 100 тисяч солдатів. Тобто без масштабної мобілізації у РФ не буде сил для наступу на Харків.

Як відомо, наразі чисельність російської армії в Україні аналітики НАТО оцінюють в 470 тисяч осіб. При цьому, за оцінками західних експертів, від початку вторгнення Росія втратила вбитими і пораненими щонайменше 315 тисяч осіб, тоді як починала війну з угрупованням чисельністю 360 тисяч.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США вперше за 40 років розпочнуть виробництво нової ядерної боєголовки W93 для міжконтинентальних балістичних ракет на стратегічних підводних човнах. Розроблення боєголовок, яке є частиною програми модернізації ядерного арсеналу США, здійснюється з травня 2022 року в Лос-Аламоській національній лабораторії міністерства енергетики. Розробка не передбачає ядерних випробувань, оскільки в основі W93 лежать уже наявні технології.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, щоб розпочати потужний контрнаступ, Україні знадобиться час до 2026 або 2027 року, пише The Economist із посиланням на джерела. Великий військовий прорив ЗСУ може статися через кілька років лише за умови, якщо буде збережена і посилена широкомасштабна підтримка Заходу. Однак, відзначає видання, такої впевненості немає з огляду на нестабільність американської політики. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини