Головна Новини Суспільство медицина Чи варто боятися мутованого коронавірусу: відповідь лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи варто боятися мутованого коронавірусу: відповідь лікаря

Коронавірус продовжить мутувати, з цим потрібно навчитися жити

21 грудня 2020, 20:32
Поділіться публікацією:

Великобританія заявила про появу нового штаму мутованого коронавірусу "VUI — 202012/01", який передається набагато легше, ніж його попередники. Лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський пояснив, чи є причини для того, щоб переживати або боятися.

Чи варто боятися мутованого коронавірусу: відповідь лікаря

Чи варто боятися мутованого коронавірусу. Фото: unsplash

Так, експерт заявив, що мутація нового вірусу була цілком прогнозованою, але паніка і заяви вчених взяли верх над здоровим розумом. Тому що, наприклад, грип точно так же мутує щороку, але зараз його практично немає в Україні.

"У мене таке враження, що страх і паніка настільки заволоділи людством, що просвіту в найближчій перспективі не видно. Шкода, що на підтримку цього страху задіяно і наукове співтовариство. Виявили новий штам вірусу. Але з самого початку всім було відомо, що це РНК-вмісний вірус і він може швидко мутувати", — сказав Павло.

Фахівець додав, що після пандемії коронавірусу суспільство повинно бути морально готове до того, що нові його штами будуть з'являтися все частіше. І поява нового штаму коронавірусу зовсім не означає, що потрібно піддаватися паніці або переживати зайвий раз.

"У нас потужні лабораторії, збільшується кількість ліжок з киснем, лікарі мають великий досвід. Сьогодні ми набагато більше готові до зустрічі з новими штамами, ніж рік тому. Навіщо тоді лякатися?", — резюмував медик.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, помилка, через яку пацієнт з коронавірусом знову потрапляє в лікарню. Люди, які перехворіли COVID-19, досить часто допускають одну і ту ж помилку, яка може стати причиною серйозних наслідків. Терапевт Андрій Кондрахін заявив, що коли людина не доліковує коронавірусну інфекцію до кінця, то це може привести до повторної госпіталізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини