Головна Новини Суспільство події Як Зеленський вплинув на Джонсона для продовження допомоги Україні: Politico дізналося деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Зеленський вплинув на Джонсона для продовження допомоги Україні: Politico дізналося деталі

Зустріч Володимира Зеленського зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном у Вашингтоні мала вирішальне значення

27 квітня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський під час візиту до Вашингтона у грудні вплинув на рішення спікера Палати представників США Майка Джонсона про продовження допомоги Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Як Зеленський вплинув на Джонсона для продовження допомоги Україні: Politico дізналося деталі

Зеленський та Джонсон. Фото: сайт Офісу президента України

ЗМІ, посилаючись на свої джерела, зазначає, що у грудні Володимир Зеленський під час зустрічі з Майком Джонсоном заявив, що Україна зможе протриматися без допомоги США до березня-квітня. Він наголосив, що потім зброї не буде.

Як пише "Politico", речник Палати представників США сприйняв слова президента України як кінцевий термін узгодження допомоги.

За інформацією видання, після візиту українського президента Джонсон доручив підготувати законопроект до встановленого терміну. Підготовкою займався помічник спікера з питань національної безпеки Джон Годжес, він є найактивнішим шанувальником підтримки України в апараті Джонсона.

"Politico" зазначає, що ці події фактично змінили позицію Джонсона, який від початку призначення у жовтні 2023 року суворо ставився до підтримки України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — допомога Заходу під конкретні умови: про що йдеться, які "червоні лінії".

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна нарешті не просто дочекалася рішення американського парламенту (оперативного підписаного президентом США) щодо виділення нам багатомільярдної підтримки, а й почала отримувати боєприпаси з нового пакету допомоги. Тим часом, росіяни посилюють тиск на фронті, сподіваючись захопити якомога більше територій до того, як ЗСУ почнуть застосовувати допомогу, що значно затрималася. Експерти проаналізували спеціально для порталу "Коментарі" те, що зараз відбувається на військових і дипломатичних фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини