Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чи пристане Кремль на ідею Макрона із «олімпійським перемир’ям»
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи пристане Кремль на ідею Макрона із «олімпійським перемир’ям»

Президент Франції Макрон запропонував оголосити перемир’я на честь проведення Олімпіади. Цю ідею підтримав Китай. Проте, як відзначив в ефірі Freedom політолог-міжнародник Максим Несвітайлов, РФ навряд піде на це

9 травня 2024, 17:45
Поділіться публікацією:

Як вважає Максим Несвітайлов, Росія навряд пристане на пропозицію президента Франції Еммануеля Макрона оголосити перемир’я на час проведення Олімпіади і Парижі. При цьому, на його думку, такий крок міг би продемонструвати світові, що Кремль, буцімто, готовий до цивілізованого діалогу.

Стало відомо, чи пристане Кремль на ідею Макрона із «олімпійським перемир’ям»

Війна в Україні

Тобто, підкреслює експерт, дуже сумнівно, що перемир’я буде реалізоване. В цьому контексті експерти звернув увагу, що навіть під час таких великих свят як Різдво та Великдень загарбники не припиняли обстрілювати Україну.

Правда, на думку експерта, Китай може спробувати переконати терористичну Росію піти на таке перемир’я. Але правда в тому, дода Несвітайлов, що зараз окупанти мають перевагу на лінії фронту, і навряд захочуть зупинитися.

"Росіяни перебувають у вигіднішій позиції, почуваються впевненіше, ніж деякий час до цього. Тому дуже малоймовірно, що вони спробують вдатися до такого заходу",
- вважає експерт і додає, що таке рішення про дотримання перемир’я могло б бути грамотним з точки зору стратегії РФ, адже таким чином вона могла б продемонструвати світові, що, буцімто, готова до діалогу.

Проте, припустив Несвітайлов, РФ навряд схильна, щоб прийняти таке рішення.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Франції Еммануель Макрон запропонував на час проведення Олімпіади припинити будь-які бойові дії, в тому числі і в Україні. За його словами, таку ідею підтримав президент Китаю Сі Цзіньпін.

Окрім того, відомо, що і в Україні, і Росії раніше розкритикувати ідею Макрона щодо перемир’я. Зокрема, в Україні вважають, що в ньому точно зацікавлена Росія, оскільки захоче використати його для ротації військ та поповнення боєприпасів на фронті поки Сили оборони "мовчать". При цьому самі окупанти точно не будуть дотримуватися ніякого перемир’я, адже цього не робила і раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини