Головна Новини Суспільство події Навіть алкоголіки не такі піддатливі. До якої залежності схильні користувачі Tik-Tok
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіть алкоголіки не такі піддатливі. До якої залежності схильні користувачі Tik-Tok

Користувачі Tik-Tok можуть мати проблеми із азартними іграми, до такого висновку дійшли фінські вчені, які опублікували свою наукову роботу в Journal of Alcohol and Alcoholism Оксфордського Університету

9 травня 2024, 18:25
Поділіться публікацією:

Як вважають фінські вчені із міста Тампере, які протягом трьох років вивчали закономірності в діях користувачів різних соцмереж, користувачі Tik-Tok більше схильні до лудоманії, навіть ніж люди, які мають проблеми з алкоголем.

Навіть алкоголіки не такі піддатливі. До якої залежності схильні користувачі Tik-Tok

Тік-Ток

Окрім того, за висновками вчених, користувачі Tik-Tok "значно частіше" відчувають проблеми з азартними іграми, ніж менш активні користувачі інших соцмереж.

Згідно з інформацією вчених, оцінка 0 в їх опитуванні означає, що кореляція відсутня взагалі. І навпаки, оцінка 1.0 означає, що два показники точно залежні один від одного. При цьому від'ємні числа вказують на зворотну кореляцію, тобто один показник зростає, коли інший падає.

Як показує дослідження, кореляція між небезпечним вживанням алкоголю, використанням Tik-Tok та проблемною залежністю від азартних ігор виглядає ось таким чином: Tik- Tok і залежність від азартних ігор має показник 0.21, шкідливе вживання алкоголю та ігроманія має  0.18, а  Tik-Tok і шкідливе вживання алкоголю становить 0.12.

Відзначається, що це достатньо несподіваний висновок, оскільки завжди багато приділялося уваги саме ризикам вживання алкоголю та азартних ігор. Тільки після дослідження вчених почали говорити про шкоду Tik-Tok.

Окрім того, результати фінських вчених свідчать про те, що користувачі Tik-Tok та гравці в азартні ігри мають підвищений ризик розвитку залежності в цілому.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні зараз гостро стоїть проблема азартних ігор. Зокрема, виявилося, що багато військових грають в азартні ігри і програють не тільки свої зарплати, а і озброєння та допомогу, яку їм привозять волонтери.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини