Головна Новини Суспільство події Виправдовував війну РФ і намагався втекти з України: стало відомо про затримання колишнього нардепа
commentss НОВИНИ Всі новини

Виправдовував війну РФ і намагався втекти з України: стало відомо про затримання колишнього нардепа

СБУ затримала колишнього народного депутата від забороненої Партії регіонів Владислава Лук'янова

10 квітня 2024, 10:55
Поділіться публікацією:

Працівники СБУ затримали колишнього народного обранця від забороненої Партії регіонів Владислава Лук'янова, котрий виправдовував напад Росії. Затримано колишнього парламентаря на спробі втечі з України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Служба безпеки України.

Виправдовував війну РФ і намагався втекти з України: стало відомо про затримання колишнього нардепа

СБУ затримала колишнього нардепа. Фото: СБУ у Facebook

Наголошується, що в СБУ не повідомляють про кого саме йдеться, але у ЗМІ вже просочилася інформація, що затримано екс-регіонала Лук'янова.

"Зловмисника затримано поблизу прикордонного пункту пропуску в Одеській області. Звідти 60-річний фігурант намагався виїхати до сусідньої країни як обличчя непризовного віку. За даними слідства, 2020 року він став депутатом міськради Бахмута від забороненої ОПЗЖ", – йдеться у повідомленні СБУ.

Також у відомстві зазначають, що після захоплення частини регіону фігурант пішов на співпрацю з ворогом та "перереєстрував" власну компанію інтернет-провайдера за російським законодавством. Крім того, він надав ФСБ повний доступ до обладнання, що дозволило російській спецслужбі контролювати інтернет-активність місцевого населення.

У СБУ повідомляють, що Лук'янов розпорядився регулярно платити кошти до бюджету РФ у вигляді "податків" та "зборів". Тим самим він фінансував військово-промисловий комплекс Росії та її окупаційні угруповання, що воюють проти України.

Крім того, зловмисник публічно виправдовував збройну агресію Росії, про що неодноразово розповідав у чатах прокремлівських Телеграм-каналів.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон та чернові записи з доказами його злочинних дій.

Наразі депутату повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 ККУ (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації незаконної діяльності фігуранта. Йому загрожує ув'язнення.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у СБУ затримали агентку ФСБ: які завдання агресора виконувала.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Капітоліна

15 квітня 2024, 10:14

Де зараз ригівські потвори лукаш, бондаренко, королевська?

Партия 5.10

10 квітня 2024, 17:19

Ccaного Шарикова из под шконки достали ? Это хорошо !


Новини