Головна Новини Суспільство Війна з Росією Подвійний удар: Зеленський розповів, яку ціль вибрала РФ і як це зашкодить Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Подвійний удар: Зеленський розповів, яку ціль вибрала РФ і як це зашкодить Європі

Росія вибрала нову ціль для завдання ударів, яка може реально зашкодити інтересам Європи, заявив президент Володимир Зеленський. За його словами, РФ націлилася на знищення газової інфраструктури

16 травня 2024, 19:18
Поділіться публікацією:

Терористична Росія обрала для завдання ударів нову ціль, яка знаходиться на заході України. За його словами, мова йде про газову інфраструктуру. Про це президент Володимир Зеленський розповів польському прем’єр-міністру Дональду Туску.

Подвійний удар: Зеленський розповів, яку ціль вибрала РФ і як це зашкодить Європі

Володимир Зеленський

Як підкреслив Зеленський, якщо Росія досягне своєї цілі цими ударами, то поставить під удар також і газову безпеку Європи. На думку президента, Україна та Польща повинні разом знайти спільне рішення, як можна протидіяти таким намірам терористичної Росії.

Окрім того, очільник України розповів про ситуацію в Харківській області та особливо підкреслив, що Київ потребує додаткових систем протиповітряної оборони, щоб захистити Харків від російських загарбників.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що вже ходили чутки із приводу того, що Польща могла б "прикрити" західну Україну від російських ракетних ударів, проте далі розмов справа не пішла. Більше того, Польща навіть боїться збивати російські ракети, які порушують її повітряний простір. Там говорять, що таким чином могли би втягнути НАТО у безпосередню війну з Росією, чого в Альянсі намагаються уникнути за всіляку ціну.

Окрім того, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що у прориві росіян на Харківському напрямку винні Сполучені Штати та увесь світ, які вчасно не надали Силам оборони необхідну зброю. Також він підкреслив, що тільки дві установки "Патріот" можуть врятувати Харків від окупації.

До речі, західні ЗМІ також підкреслюють, що якби США дали дозвіл Україні використовувати їх зброю для ударів по території РФ, то Україна не допустила б скупчення російських військ на кордоні з Україною та їх пориву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини