Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ досягла на Харківщині локального успіху: що це означає для України
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ досягла на Харківщині локального успіху: що це означає для України

Для стратегічного прориву у росіян немає сил

16 травня 2024, 23:18
Поділіться публікацією:

Російські загарбники досягли локальних успіхів у Харківській області, розповів командувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі.

РФ досягла на Харківщині локального успіху: що це означає для України

Росіяни наступають на Харківщину. Фото з відкритих джерел

Водночас, за словами Крістофера Каволі, росіяни не мають сил, які б дозволили їм здійснити стратегічний прорив.

"У росіян також немає навичок і здібностей, щоб діяти в масштабах, необхідних для використання будь-якого прориву для отримання стратегічної переваги. Вони здатні досягати локальних успіхів. І дещо з цього вони вже зробили", — розповів генерал Крістофер Каволі.

Генерал висловив впевненість, що ЗСУ втримають оборону на фронті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай не зацікавлений у завершенні війни в Україні, оскільки заробляє на підтримці російського військово-промислового комплексу, заявив військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко. Експерт відзначив, що всі висновки США, які подавалися до Конгресу, оприлюднювалися національною розвідкою та озвучувалися главою Пентагону, свідчать про те, що на сьогоднішній день Китай залучений до підтримки російської оборонної промисловості.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що за останні місяці Росія активізувала зусилля з дезінформації з метою дискредитації президента України Володимира Зеленського. Як пише видання CNN, за оцінкою розвідки США, яку отримав телеканал та яку підтвердив посадовець адміністрації Джо Байдена, РФ розпалює критику щодо діяльності Зеленського. За даними видання, російська дезінформація робить наголос на двох темах – відході українських сил з Авдіївки та відтермінуванні президентських виборів в Україні.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини