Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна ризикує втратити "останній оплот" Донеччини: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна ризикує втратити "останній оплот" Донеччини: про що йдеться

Politico пише, для того, щоб утримати Донецьку область, ЗСУ потрібно встояти у Часовому Яру

17 квітня 2024, 08:50
Поділіться публікацією:

Успіх російських окупаційних військ у Часовому Яру поставить під загрозу безпеку інших міст Донецької області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Politico".

Україна ризикує втратити "останній оплот" Донеччини: про що йдеться

Бої за Часів Яр. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на високопоставленого українського чиновника зазначає, якщо російським окупантам вдасться захопити Годинник Яр, вони зможуть розпочати наступ на Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ та Слов'янськ. Ці міста є останнім оплотом підконтрольної Україні частини Донецької області, розповів підполковник Назар Волошин.

Видання зазначає, Часів Яр – стратегічно важливе місто, розташоване за 10 кілометрів від Бахмута. Він знаходиться на панівній висоті, вигідній для оборони, та забезпечує контроль над околицями. Наразі Часів Яр перебуває під контролем українських сил, але російські війська не припиняють атак.

"Це панівна висота в регіоні, контроль над якою дозволить російським окупантам, якщо вони її досягнуть, значно спростити просування у напрямку Костянтинівки і Слов'янська, і Краматорська", – пояснив Волошин.

Кремль наказав своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня. Російська пропаганда вкрай потребує великої перемоги на фронті, зазначив офіцер. Водночас, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначав, що українські війська "буквально вгризлися в землю", щоб стримувати щоденні атаки ворога.

Окупанти використали свою перевагу у кількості військ, щоб організовувати атаки невеликими групами за підтримки артилерії та авіації, порівнюючи цивільні будівлі та критичну інфраструктуру авіаційними бомбами та артилерією. Після цього вони відправляють свої війська на штурм українських позицій. Нещодавно Росія передислокувала у Часів Яр війська з сусіднього Лимана.

Щоб не допустити падіння Часового Яру, українське командування посилює бригади, що там воюють, боєприпасами, безпілотниками та засобами радіоелектронної боротьби.

Читайте також на порталі "Коментарі" – які міста хоче захопити Путін під час літнього наступу: куди прориватимуться до 9 травня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

україїнець

17 квітня 2024, 09:09

москалі! перестаньте писати маячню москальською псевдомовою та перекладати на українську гугл перекладачем. за 10 років війни вже можна було вивчити українську, хоча для москалів це мабуть не підсилу?


Новини