Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді повертаємо більше позицій, ніж втрачаємо: Сирський розповів про ситуацію на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді повертаємо більше позицій, ніж втрачаємо: Сирський розповів про ситуацію на фронті

Головнокомандувач запевняє, що ЗСУ не лише стоять в обороні, а й просуваються вперед

29 березня 2024, 11:35
Поділіться публікацією:

Ситуація на фронті справді дуже складна, але не патова для ЗСУ, як намагаються зобразити російські пропагандисти. Підтвердженням цього є те, що наші воїни повертають більше позицій, аніж втрачають. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Чи справді повертаємо більше позицій, ніж втрачаємо: Сирський розповів про ситуацію на фронті

Олександр Сирський. Фото з відкритих джерел

"Ситуація на фронті справді складна. Але на фронті вона і не буває іншою. Безумовно, щодня вимагає від наших солдатів і офіцерів максимальної напруги сил. Але ми не тільки стоїмо в обороні, а й щодня на різних напрямках самі просуваємося вперед. того, кількість повернених нами позицій перевищує кількість втрачених", — заявив Олександр Сирський.

За його словами, ворогові не вдалося суттєво просунутися на стратегічних напрямках, його територіальні досягнення, якщо вони є, то мають тактичне значення.

Головком зазначив, що ворог останніми місяцями значно наростив активність авіації, застосовує керовані авіабомби, які руйнують позиції українських бійців. Окрім цього, ворог веде щільний артилерійський та мінометний вогонь.

"Ще кілька днів тому перевага ворога щодо випущених боєприпасів становила співвідношення близько 6:1", — зазначив Олександр Сирський.

При цьому він додав, що українські захисники навчилися воювати не кількістю боєприпасів, а майстерністю використання тієї зброї, яка є. Вони максимально використовують перевагу у засобах безпілотної авіації. Хоча ворог намагається наздогнати у цьому ефективному вигляді зброї.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді немає потреби в мобілізації 500 тисяч осіб: відповідь Сирського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Микола

4 квітня 2024, 12:59

Він ото серйозно? Нє, справді не жартує? То капець, хто керує нами...


Новини