Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після прориву кордону на Харківщині почалась масова евакуація населення
commentss НОВИНИ Всі новини

Після прориву кордону на Харківщині почалась масова евакуація населення

В Харківські області триває масово евакуація цивільного населення після прориву росіян.

12 травня 2024, 16:22 comments4918
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через загрозу для життя та здоров‘я цивільних у Харківські області евакуювали понад 4 тис. жителів після прориву кордону на півночі регіону. Про це у соціальних мережах повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Після прориву кордону на Харківщині почалась масова евакуація населення

На Харківщині триває евакуація цивільного населення. Фото: Харківська ОВА

За понад дві доби українській місцевій владі, зокрема силам ОВА, місцевих адміністрацій, Координаційного гуманітарного центру, волонтерам, поліції та ДСНС, вдалось евакуювати понад 4 тис. жителів, з місць загрози їх життю через російську агресію після прориву на півночі Харківщини.

Евакуйовані отримують допомогу згідно з розробленим у 2022 році планом. Евакуйованим надається житло, проте 70% з них мають місця для проживання серед родичів та близьких у яких вони поселились. Наразі облаштовано 900 місць для евакуйованих, проте за необхідності їх кількість можуть збільшити.

Евакуйовані українці також можуть розраховувати на медичну, психологічну, гуманітарну та юридичну допомогу.

Крім того, за словами Олега Синєгубова у разі більш масштабної евакуації з регіонів Харківської області існують домовленості з "Укрзалізницею" про застосування додаткових потягів за певними напрямками.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український військовий назвав головну причину, чому росіяни змогли здійснити прорив у Вовчанську Харківської області. За його словами, це сталось через недобудовані фортифікаційні споруди.

Також "Коментарі" писали про колишнього військового з "Айдару", який вказав на важливе стратегічне місто в Донецькій області. За словами ветерана АТО, якщо Україна втратить це місто, то може втратити і всю Донецьку область.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/synegubov/9450
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини