Головна Новини Суспільство медицина Вчені з'ясували, коли хворі на COVID-19 найбільш заразні
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, коли хворі на COVID-19 найбільш заразні

Вчені з'ясували, коли настає вірусологічний пік

7 лютого 2021, 18:25 comments2118
Поділіться публікацією:

Дослідники з усього світу продовжують детально вивчати Коронавірусние інфекцію, зокрема те, як вона себе веде в організмі. Французькі вчені, проаналізувавши дані близько 700 пацієнтів з'ясували, коли ж хворі COVID-19 є найбільш заразними.

Вчені з'ясували, коли хворі на COVID-19 найбільш заразні

коли люди з COVID-19 найбільш заразні / фото: freepik

Фахівці розповіли, що вивчили дані пацієнтів, які надійшли з коронавирусной інфекцією у французьку лікарню в березні минулого року. 40% з них знадобилася киснева терапія, 78 пацієнтів померли, а 144 — були госпіталізовані у відділення інтенсивної терапії.

За допомогою комп'ютерної моделі експертам вдалося ретроспективно простежити за показниками вірусного навантаження на ранніх стадіях захворювання, а також дізнатися тривалість виділення вірусу.

В ході дослідження французькі вчені з'ясували, що максимально заразним пацієнт з COVID-19 є за день до появи у себе перших симптомів. У цей період в середньому спостерігається пік вірусного навантаження.

Експерти також підкреслили, що у більшості хворих людей перших симптоми коронавирусной інфекції проявляються через 5-7 днів після інфікування.

Нагадаємо, що лікар-інфекціоніст Євген Дубровський зазначив, що зробити прогноз розвитку епідситуації в Україні складно, так як даних про реальні масштаби відсутні. Якщо вважати, що перехворіла хоча б половина населення — нічого страшного вже не відбудеться.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що український лікар Тарас Жиравецький назвав категорію осіб, яким краще обійтися без щеплень від коронавирусной інфекції. За його словами, до таких осіб належать діти і ті, хто вже перехворів COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини