Головна Новини Суспільство медицина «Всі розділилися на два табори»: лікар про коронавірус в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

«Всі розділилися на два табори»: лікар про коронавірус в Україні

Український лікар розповів, яких «коронавірусних» прогнозів можна очікувати

1 лютого 2021, 16:53
Поділіться публікацією:

Медики не беруться робити прогнози щодо ситуації з коронавірусною епідемією в Україні та світі. Зараз всі розділилися на два табори: одні кажуть, що найстрашніше вже позаду, а інші — тільки попереду. Про це заявив лікар-інфекціоніст Євген Дубровський на своїй сторінці в Facebook.

«Всі розділилися на два табори»: лікар про коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні. Фото з відкритих джерел

За словами медика, попри масову недовіру до офіційної статистики реальна ситуація в Україні благополучна. Так, лікарні розвантажені, досить багато вільного ліжкового місця, повертаються до нормальної роботи кардіологічні, неврологічні та хірургічні стаціонари.

"Кількість госпіталізацій стрімко впала за останні місяць-два, — зазначає Дубровський. — Статистика, звичайно, не враховує тих, хто не звертається за допомогою і лікується вдома. Але кажу вам — як практикуючий лікар найбільшого ковідного госпіталю столиці — ситуація щодо ковіду вже два місяці стабільна і поки була з яскравою тенденцією до зменшення числа звернень".

Експерт додає, що зробити прогноз розвитку епідситуації в Україні складно, позаяк дані про реальні масштаби відсутні. Якщо вважати, що перехворіла хоча б половина — нічого страшного вже не відбудеться, впевнений інфекціоніст. Відзначається, що повторні випадки поодинокі, а бояться мутацій не варто — вони не викликають ані повторних заражень, ані підвищення числа смертей. Крім того, відсоток несприйнятливих до коронавірусної інфекції досить високий і досягає близько 30%.

Менш сприятливий прогноз слід робити, пояснює медик, якщо в Україні перехворіла лише третина населення. У такому випадку може бути спричинена нова хвиля епідемії.

Як раніше повідомлялося, записатися на вакцинацію від коронавірусу в Україні можна буде онлайн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини