Головна Новини Суспільство медицина Степанов назвав причину, через яку можуть зрости показники захворюваності на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов назвав причину, через яку можуть зрости показники захворюваності на COVID-19

Тестування тестами на антиген контактних з хворими може збільшити показники

15 грудня 2020, 11:31
Поділіться публікацією:

Згідно зі статистикою нових випадків захворювання коронавірусом, останнім часом простежується зменшення кількості хворих. Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів, з якої причини такі показники захворюваності коронавірусом можуть зростати. За його словами, тестування тестами на антиген контактних з хворими збільшить показники захворюваності на COVID-19.

Степанов назвав причину, через яку можуть зрости показники захворюваності на COVID-19

ФОТО: З відкритих джерел

"Ми запровадили так зване скринінгове тестування, коли ми тестуємо контактних хворих. Ми почали вже його експрес-тестами на антиген — це швидкі тести за 15 хвилин. І ми розуміємо, що кількість виявлених хворих буде збільшуватися, тому що зараз безсимптомних ми не бачимо", — сказав очільник МОЗ. 

Степанов також підкреслив "стабілізацію ситуації" з коронавірусом в країні. Саме через це, на думку міністра, сприяє зменшенню кількості хворих на коронавірус. 

Нагадаємо, що станом на 15 грудня в Україні зафіксовано 8 416 нових випадків коронавірусного захворювання. При цьому за добу було здійснено  55 856 тестів на виявлення COVID-19. Також встановлений рекорд за кількістю тих, хто одужав за минулу добу, це 16 150 осіб. 

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у соціальних мережах і телеграм-каналах поширюються відео, в якому лікарі, лаборанти, медсестри називають себе і вимагають від влади звернути увагу на обіцянки підняти заробітну плату. На відео лікарі кажуть, що їх зарплати 7000, 8000, 6000 гривень і вони настільки втомилися, що не соромляться говорити, що грошей немає навіть на їжу. Про можливий кадровий голод в галузі медицини заявив і міністр охорони здоров'я Максим Степанов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини