Головна Новини Суспільство події Медики України пригрозили владі національним страйком
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики України пригрозили владі національним страйком

Медпрацівники України оголосили флешмоб з вимогою підвищити зарплату

15 грудня 2020, 10:40
Поділіться публікацією:

Про жалюгідний рівень зарплат медичних працівників в Україні відомо, мабуть, усім. Українські лікарі масово виїжджають за кордон в надії на більш високий заробіток. Про можливе кадровий голод в галузі заявив і міністр охорони здоров'я Максим Степанов. А тепер до проблеми приєдналися і медпрацівники. У соціальних мережах і телеграм-каналах поширюється відео, в якому лікарі, лаборанти, медсестри називають себе і вимагають від влади звернути увагу на обіцянки підняти зарплати.

Медики України пригрозили владі національним страйком

На відео лікарі кажуть, що їх зарплати 7000, 8000, 6000 гривень і вони настільки втомилися, що не соромляться говорити, що грошей немає навіть на їжу.

"Мій посадовий оклад — 5385 гривень. З такою зарплатою, як зараз, ми прожити не можемо. Мені дуже хочеться сподіватися, що ви, як народні депутати — будете піклуватися про майбутнє нашої країни, про те, якою буде наша нація. Сподіваюся на ваш розум, по ваше людяне ставлення до медичних працівників", — говорить в одному з відео лікар дитячої протитуберкульозної лікарні Володимир Кудімов.


Напередодні медики оголосили про початок національного флешмобу #врятуйлікаря. Деякі ЗМІ з посиланням на джерела в медичних асоціаціях повідомляють, що в разі ігнорування владою вимог працівників медичної галузі справу може закінчиться національним страйком.

Як повідомляв портал "Коментарі", народні обранці на деякий час на 50 відсотків збільшили місячний фонд заробітної плати своїм помічникам. Уже в цьому місяці кожен нардеп отримає бюджет для грошового утримання підлеглим в розмірі п'ятдесяти прожиткових мінімумів для працездатних громадян замість двадцяти п'яти. Провівши нескладні математичні розрахунки, можна порахувати, що за грудень помічники одного народного депутата в загальній сумі отримають 105 100 грн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини