Головна Новини Суспільство події Стало відомо, яке місто витратило найбільше на святкування Нового року
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яке місто витратило найбільше на святкування Нового року

У Бучі (Київська область) виділено майже 4 мільйони гривень на свята, в Маріуполі - понад 12

30 грудня 2020, 14:40
Поділіться публікацією:

Найдорожчим святкування Нового року буде для жителів міста Буча, що на Київщині. Тут місцева влада виділила майже 4 млн гривень, або по 108 гривень в розрахунку на одного жителя міста. Такі дані опублікувало громадський рух "Чесно".

Стало відомо, яке місто витратило найбільше на святкування Нового року

"В умовах боротьби з коронавірусів найбільші витрати на новорічні свята дозволяють собі не великі міста, а маленькі містечка поблизу столиці. Так, Бучанська міськрада виявилася щедрою на нинішні урочистості. Майже 4 млн гривень передбачили на підготовку до новорічних свят, встановлення ялинки, ілюмінацію та інші заходи. З огляду на те, що в Бучі менш як 37 тисяч виборців, кожен бучанець заплатив за таке святкування майже по 108 гривень", — йдеться в заяві організації.

У Маріуполі виділили 12,3 мільйона гривень, або по 28,3 гривні в розрахунку на одного жителя. Тільки ялинка тут обійшлася в 3,5 мільйона гривень.

Дніпро виділив 5 мільйонів, це по 5 гривень на жителя. У Луцькій міській раді передбачили на новорічні свята понад 1 млн гривень, з яких 276 тисяч планують витратити на проведення новорічних і різдвяних заходів у місті, а 243 тисячі гривень на подарунки дітям атовців, різних вразливих груп і пільгових категорій.

Понад 1 мільйон гривень на новорічні витрати передбачили в бюджеті Сумської міської ради, а в Житомирі на проведення новорічно-різдвяних свят та подарунки для дітей з бюджету виділили 841 тисячу гривень.

У Чернівцях на встановлення новорічних ялинок, придбання іграшок, прикрашання ялинки та фотозоні витратили 738 тисяч гривень, в Чернігові — 605 тисяч гривень. Найдешевшим виявилося святкування у Львові, Хмельницькому, Рівне, Івано-Франківську та Херсоні. Там підготовка до свят обійдеться жителям міста менш ніж в 1 гривню на людину.

Відзначається, що в деяких містах ялинку вирішили взагалі не встановлювати, а всі заходи перенесли в онлайн-формат через пандемію. Так, зокрема, зробили у Вінниці.

Стало відомо, яке місто витратило найбільше на святкування Нового року - фото 2

Як раніше повідомляли "Коментарі", експерти зробили прогноз, які 5 загроз чекають Україну і світ у 2021 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини