Головна Новини Суспільство події Незаконні обшуки в помешканнях кримських татар: оприлюднено протест МЗС України
commentss НОВИНИ Всі новини

Незаконні обшуки в помешканнях кримських татар: оприлюднено протест МЗС України

31 серпня, в кількох містах та селищах Криму російські спецслужби здійснили ряд обшуків в будинках кримських татар, було затримано чотири особи

1 вересня 2020, 00:27
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ виступило з протестом щодо останніх подій в Криму – обшуків і затримання кримських татар окупаційною владою півострова. Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Незаконні обшуки в помешканнях кримських татар: оприлюднено протест МЗС України

Джерело: bigmir.net

 "Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговою хвилею незаконних обшуків і затримань мешканців тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь. За наявною інформацією, після проведення обшуків в будинках Айдера Кадирова (с. Розливи Нижньогірського району), Айдера Аблякімова (с. Сонячна долина Судакського району), Ридвана Умерова (м. Судак) та Енвера Топчі (смт Ічкі (Совєтський) Ічкінського району) зазначених осіб було незаконно затримано. Під час попередньої хвилі арештів у липні окупаційною адміністрацією було затримано 7 кримських татар", — повідомили в міністерстві.

Представники МЗС наголосили на репресіях та переслідуваннях з боку російської влади щодо представників ЗМІ та активістів, які незгодні з окупацією півострову. В повідомленні підкреслено, що від репресій особливо страждають представники кримсько-татарського народу.

"Вимагаємо від Росії негайного звільнення затриманих сьогодні чотирьох осіб, а також усіх незаконно утримуваних нею громадян України. На сьогодні, РФ незаконно тримає за ґратами близько 100 українських громадян. Закликаємо міжнародну спільноту продовжити активний захист прав та свобод мешканців окупованого Криму та посилити тиск на Росію задля припинення нею грубих порушень прав людини на тимчасово окупованому півострові", — заявили в МЗС.

В понеділок, 31 серпня, в в кількох містах та селищах Криму російські спецслужби здійснили ряд обшуків в будинках кримських татар, було затримано чотири особ. Причин щодо арештів не зазначається.

Раніше "Коментарі" розповідали про обшуки в приміщеннях Укрзалізниці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини