Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені виявили корисну властивість COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили корисну властивість COVID-19

Саме через цю особливість коронавірусу деякі інфіковані переносять хворобу на ногах і безсимптомно

6 жовтня 2020, 10:20 comments8501
Поділіться публікацією:

Виявляється, смертельний коронавірус, який весь 2020-й рік тримає в страху людство, має одну корисну властивість. До такого висновку прийшли вчені Університету Аризони в рамках нового дослідження, опублікованого в журналі Pain.

Вчені виявили корисну властивість COVID-19

Виявляється коронавірус COVID-19 має властивість полегшувати біль. Вчені кажуть, що саме через "анестетичну" дію коронавірусу деякі інфіковані переносять хворобу на ногах, не відчуваючи болю і симптомів, при цьому являючись джерелом зараження.

Фахівці вважають, що ефект знеболювання відбувається через S-білок, що забезпечує проникнення коронавірусу в клітини людини. Це з'єднання здатне пригнічувати передачу сигналів, що стосуються формування больових відчуттів. Це пояснюється тим, що S-білок зв'язується не тільки з рецептором АСЕ2, але і з нейропіліном-1, мембранним білком в нейронах.

За даними вчених, з нейропіліном-1 також зв'язується фактор росту ендотелію судин А (VEGF-A), який грає важливу роль в розвитку кровоносних судин і пов'язаний з такими хворобами, як рак і ревматоїдний артрит. В цьому випадку відбувається гіперзбудливість нейронів, яка обертається болем. Зв'язування з S-білком призводить до такого ефекту.

Нагадаємо, коронавірус в Україні вразив ще 4348 осіб. Всі вони отримали позитивні результати тесту на Covid-19 за вчора. Ще 2149 українців змогли хворобу перемогти. А ось життя 90 пацієнтів коронавірус обірвав, що стало антирекордом сьогоднішнього дня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини