Головна Новини Суспільство події У МОЗ розповіли, коли в Україні стартує навчальний рік
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, коли в Україні стартує навчальний рік

МОЗ розробило необхідні рекомендації, щоб школярі пішли на заняття вже через два тижні

17 серпня 2020, 10:24 comments1547
Поділіться публікацією:

На сьогоднішньому брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про те, коли в цьому році почнеться навчальний рік в школах.

У МОЗ розповіли, коли в Україні стартує навчальний рік

"МОЗ стоїть на тому, щоб наші діти 1 вересня пішли в школу. Звичайно, якщо дозволятиме епідситуація", — заявив міністр.

При цьому Степанов говорить, що МОЗ вже розробило необхідні рекомендації, щоб школярі пішли на заняття через два тижні. Але відповідальність на їх виконанні лежить виключно на керівництві шкіл.

Нагадаємо, стало відомо про нові правила для школярів, які у зв'язку з карантином введуть по всій Україні вже 1 вересня. По-перше, школи запрацюють лише там, де рівень інфікування коронавірусом не досяг піку: в зеленій, жовтій і оранжевій зонах. Що ж стосується червоної зони, там школярі будуть вчитися онлайн. Відомо, що батьки не зможуть супроводжувати дітей в школу — тільки до входу, де будуть щодня вимірювати температуру. Згідно з рекомендаціями уряду, діти повинні по мінімуму переходити з кабінету в кабінет, а щоб учні якомога менше перетиналися, на підлозі коридорів потрібно позначити розмітку двостороннього руху. Також школярі повинні будуть носити маски в коридорах, заняття ж будуть проходити без засобів індивідуального захисту. Рекомендується частину уроків, наприклад, музику, творчість і подібні дисципліни, проводити на повітрі, якщо дозволяє погода. Від традиційних святкувань першого дзвінка в МОН школам радять утриматися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини