Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Антисемітський скандал в КНУ: на автора підручника з географії порушили справу
commentss НОВИНИ Всі новини

Антисемітський скандал в КНУ: на автора підручника з географії порушили справу

Професор Петро Масляк відомий тим, що є заслуженим працівником освіти, а також автором підручника географії для 8-го класу

10 вересня 2020, 17:01 comments3717
Поділіться публікацією:

На професора Київського національного університету відкрили кримінальну справу через його антисемітські висловлювання в соцмережах. Про це повідомляє Національна поліція Києва на офіційній сторінці в Facebook.

Антисемітський скандал в КНУ: на автора підручника з географії порушили справу

Фото: Facebook / Петро Масляк

"Сьогодні в ході моніторингу мережі Інтернет на сторінці одного з видань була виявлена інформація з посиланням на Фейсбук професора одного зі столичних вузів щодо можливого порушення рівноправності громадян. Зібрані відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань", — зазначено в повідомленні.

Поліція Києва не повідомляє імені підозрюваного, але є всі підстави підозрювати, що мова йде про викладача КНУ, Петра Масляка. Він недавно зробив пост про те, що євреї "українців взагалі вважають дебілами і тваринами. Кажуть, вибрати в Україні президентом етнічного єврея могли тільки скоти".

Також Масляк відомий тим, що є заслуженим працівником освіти, а також автором підручника географії для 8-го класу. У своїй праці він стверджує, що предки євреїв пішли з Галичини:

"Прадавня мова індійців санскрит близький до українського. Також і географічні назви західних і південних країн і народів, такі як Галатея, галілеяни, Франція (Галія), Галісія в Іспанії або Португалія (Порту-Галія), ймовірно вказує на те, що предки сучасних французів, іспанців, португальців, євреїв і турків могли прийти на ці землі з українців Галичини".

Антисемітський скандал в КНУ: на автора підручника з географії порушили справу - фото 2

Антисемітський скандал в КНУ: на автора підручника з географії порушили справу - фото 3

Даний підручник був виданий за державний рахунок і рекомендований Міністерством освіти України.

Поліція Шевченківського району столиці відкрила провадження за порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань. Санкція даної статті передбачає штраф у розмірі від 210 200 гривень до 525 500 гривень, обмеження волі до п'яти років або позбавлення волі до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також відомо, що Масляк пояснив свій пост тим, що це була його реакція на те, що він побачив, як група євреїв без масок і без оплати пройшла в київське метро. За його словами, в подібних випадках "глЮпих Хахльов" "тягнули у відділення", а євреї залишилися безкарними.

У соцмережі активно обговорюється пост автора. Людей обурює, що діти вивчають географію за підручником людини з такими поглядами: "Який маразм чого навчають наших дітей і онуків!", "Як могли пропустити цей підручник? Рекомендувати його для школи в принципі? Те, що завели кримінальну справу, — вітаю! У вузах досить професури з маразмом Альцгеймера, деменцією. Але з тааак амбіціями!"," Боже ... бідні діти, кого з них намагаються виростити!"

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Юлія Мендель судиться з Університетом ім. Шевченко через корупцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Роман

7 квітня 2023, 00:12

Петро Масляк - заслужений працівник освіти, автор підручника і т.п. А хто обговорює його пост? Особи, з синдромом манкуртів, що таки навчилися писати? Тупі ГОЇ !


Новини