Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти розпочали примусове виселення жителів Херсонщини: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти розпочали примусове виселення жителів Херсонщини: що сталося

Загарбники здійснюють примусове вивезення місцевих мешканців на Херсонщині

1 травня 2024, 20:33
Поділіться публікацією:

Російська окупаційна адміністрація проводить примусове виселення мешканців Голої Пристані, Коханева та Гладківки у Херсонській області.

Окупанти розпочали примусове виселення жителів Херсонщини: що сталося

Ворог посилює репресії. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, окупанти проводять вивезення населення у відібраних зі шкіл та автотранспортних підприємств автобусах. Населення тимчасово розміщують у населених пунктах Півдня Херсонської області та у Криму. Приміщення, де їх розміщують, спеціально переповнені та мають незадовільний стан. Таким чином росіяни стимулюють жінок до переїзду в Росію, а чоловіків спонукають ставати на військовий облік задля подальшої мобілізації до лав окупаційного війська. 

За даними Центру спротиву, місцевому населенню окупанти забороняють забирати з собою будь-які габаритні речі, дозволяючи лише ручну поклажу.

Зазначається, що ворог виселяє українців, аби вивільнити домівки та квартири для розміщення російських військових, працівників окупаційних адміністрацій та росіян, які бажають переїхати у визначені населені пункти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українській армії складно стримувати наступ російських окупантів через брак артилерійських снарядів та броньованої техніки, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. "Головна проблема на сьогоднішній день — нестача не самої зброї, а снарядів. У першу чергу, боєприпасів до артилерійських систем. Через нестачу снарядів спочатку росіяни криють артилерією наші позиції, а потім ворожа піхота має можливість до них підійти", — розповів він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що перед призначенням на високі пости російських чиновників необхідно перевіряти щодо сексуальної орієнтації, заявив депутат Держдуми РФ Олександр Хінштейн. "Я не бачу в такій перевірці нічого ганебного і поганого. Захист традиційних сімейних цінностей — один із постулатів державної політики. До людей, які здійснюють державну політику, необхідно підходити особливо прискіпливо", — сказав Олександр Хінштейн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини