Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому ЗСУ складно стримувати наступ РФ: головна причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ЗСУ складно стримувати наступ РФ: головна причина

Дефіцит снарядів суттєво обмежує можливості ЗСУ

30 квітня 2024, 22:29
Поділіться публікацією:

Українській армії складно стримувати наступ російських окупантів через брак артилерійських снарядів та броньованої техніки, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Чому ЗСУ складно стримувати наступ РФ: головна причина

Росія продовжує наступ. Фото з відкритих джерел

"Щодо того, якого озброєння не вистачає у війську. Головна проблема на сьогоднішній день — нестача не самої зброї, а снарядів. У першу чергу, боєприпасів до артилерійських систем. Саме тому нам дуже складно стримувати наступ ворога, який він постійно намагається здійснити. Через нестачу снарядів спочатку росіяни криють артилерією наші позиції, а потім ворожа піхота має можливість до них підійти", — розповів Максим Жорін.

На друге місце за важливістю, чого не вистачає українському війську, офіцер ЗСУ поставив броньовану техніку, яка необхідна для просування, логістики та забезпечення контратакуючих дій. Він відзначив, що Третя штурмова, наприклад, дуже чекає на Bradley.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують продавлювали українську оборону на Авдіївському напрямку, відзначає офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Противник зрозумів, що ЗСУ відчувають тотальний голод в усьому, а тому намагається скористатись ситуацією та кидає в бій резерви. Тактика проста — прорив в одному місці із стрімким розгортанням у фланги сусідніх підрозділів", — написав офіцер ЗСУ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що прем'єр-міністр Словаччини Робер Фіцо, коментуючи збір словаками 4 млн євро на закупівлю боєприпасів для України, заявив, що "це немов пукнути в дерево". "Через рік-два буде так само. Всі гроші будуть витрачені. Можливо, щось розікрадуть, але в Україні нічого не зміниться. Ми будемо там, де є. Це моя позиція. Тому я надаватиму перевагу припиненню вогню за будь-яку ціну", — додав Роберт Фіцо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини