Головна Новини Суспільство події Українці виїжджають до Європи: пробки на кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці виїжджають до Європи: пробки на кордоні

На кордоні з Євросоюзом відзначається збільшення потоку громадян, що виїжджають з України

11 січня 2021, 13:38
Поділіться публікацією:

Новорічні свята закінчилися і після Різдва українці масово виїжджають до Європи. Таку інформацію надала прес-служба Державної прикордонної служби України.

Українці виїжджають до Європи: пробки на кордоні

Черга на кордоні

Так, згідно з інформацією відомства, після Різдва потік виїжджаючих в країни Євросоюзу істотно зріс.

"З 9 січня в пунктах пропуску фіксується збільшення пасажиро-транспортного потоку. На цей момент виїзд громадян з України переважає над в'їздом, особливо на ділянках кордону з країнами ЄС", — повідомили в ДПСУ.

Всього за вихідні та святкові дні, 7-10 січня, кордон держави перетнуло понад 150 тис. осіб і близько 30 тис. автомобілів. Прикордонники відзначають, що переважна більшість осіб і транспорту оформлені на виїзд з України.

"В цей час значних черг перед пунктами пропуску на державному кордоні України немає. Водночас найбільш завантаженими пунктами пропуску залишаються "Грушів", "Шегині" та "Ужгород", де ще залишаються по близько 100 легкових транспортних засобів, які очікують оформлення", — уточнили в відомстві.

В ДПСУ також порекомендували громадянам, що збираються виїхати за кордон враховувати можливість тимчасового накопичення пасажирів і транспорту перед пунктами пропуску на кордоні з країнами ЄС і вивчити карантинні заходи в країнах, в які планується в'їзд.

Як повідомляв портал "Коментарі", Європейська комісія вирішила зареєструвати Європейську громадянську ініціативу (ECI) під назвою "Ініціатива громадянського суспільства щодо заборони практики масового біометричного спостереження". Організатори ECI закликають Комісію запропонувати правовий акт, який назавжди припинить невибіркову і довільно цілеспрямоване використання біометричних даних способами, що призводять до масового стеження або будь-якому неправомірному втручанню в основні права.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини