Головна Новини Суспільство події У небі засяє Віфлеємська зірка
commentss НОВИНИ Всі новини

У небі засяє Віфлеємська зірка

Обидві планети зближуються з початку літа. Явище, відоме як кон'юнкція, можна буде спостерігати в будь-якій точці Землі неозброєним оком

11 грудня 2020, 00:59
Поділіться публікацією:

Астрономічне диво з'явиться в нічному небі в день сонцестояння — 21 грудня. Дві планети, Юпітер і Сатурн, "зіллються" в подвійну зірку. Це максимальне за останні 800 років зближення двох небесних гігантів.

У небі засяє Віфлеємська зірка

ФОТО: З відкритих джерел

Обидві планети зближуються з початку літа. Явище, відоме як кон'юнкція, можна буде спостерігати в будь-якій точці Землі неозброєним оком приблизно через годину після заходу сонця аж до католицького Різдва.

Кон'юнкція між цими планетами відбувається досить рідко, приблизно раз в 20 років. А зближення і того рідше, пише NBC News.

"Вам довелося б повернутися назад, в світанок 4 березня 1226 року, аби побачити більше зближення між цими об'єктами в небі", — прокоментував це явище астроном Патрік Хартіган з університету Х'юстона Райса.

Наступного разу Юпітер і Сатурн будуть так само помітні в нічному небі не раніше 15 березня 2080 року — тоді вони будуть вище в небі та видно довше.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що спеціалістам вдалося виявити в північній частині Великого Бар'єрного рифа в Австралії неповторний кораловий риф, висота якого сягає майже 500 метрів. Цінна знахідка виявилася настільки неймовірною тому, що навіть хмарочоси Емпайр-стейт-білдінг і вежі-близнюки Петронас в Куала-Лумпурі не досягають такої висоти (381 метр і 451 метр). Дане відкриття вдалося зробити завдяки підводному роботу SuBastian, розповідають експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини