Головна Новини Суспільство події Міністра агрополітики Сольського взяли під варту: у якому разі може вийти на волю
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністра агрополітики Сольського взяли під варту: у якому разі може вийти на волю

23 квітня Миколі Сольському повідомили про підозру

26 квітня 2024, 10:27
Поділіться публікацією:

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід міністру аграрної політики Миколі Сольському. Його відправили під варту до 24 червня 2024 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це стало відомо з трансляції судового засідання.

Міністра агрополітики Сольського взяли під варту: у якому разі може вийти на волю

Микола Сольський. Фото: з відкритих джерел

ВАКС ухвалив застосувати до Сольського запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 25 000 прожиткових мінімумів (75,7 млн грн).

Суддя зазначив, що у разі внесення застави на Сольського буде покладено процесуальні обов'язки, а саме: прибувати за кожною вимогою до слідчого (детективу), прокурора та суду; не залишати межі Києва без відповідного дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонний паспорт; носити електронний засіб контролю.

Миколі Сольському та ще декільком підозрюваним інкримінують заволодіння 2500 га державних земель (вартість – 291 млн грн) та спробу заволодіння ще близько 3300 га (вартість – 190 млн грн).

Зазначимо, раніше в НАБУ повідомили, що екс-голові аграрного комітету Верховної Ради – чинному міністру оголосили підозру у заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Микола Сольський прокоментував ситуацію, зазначивши, що інформація НАБУ, яка розповсюджується у ЗМІ, стосується періоду 2017-2018 років, коли він ще був адвокатом і не мав відношення до комітету ВР чи Мінагро.

"Обставини семирічної давності стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО за землі, надані останнім у володіння відповідно до закону. Суперечки вирішуються судами, у тому числі Верховним судом, і як мені відомо, на сьогоднішній день низка рішень констатує відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, мають на увазі НАБУ", — йдеться у заяві від Сольського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини