Головна Новини Суспільство події СБУ перевірить телеканал "1+1": на яких підставах
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ перевірить телеканал "1+1": на яких підставах

Правоохоронці хочуть дізнатися, хто впливає на формування новинної політики медіа

18 лютого 2021, 12:58
Поділіться публікацією:

У Службі безпеки України організована перевірка одного із найбільших українських телеканалів "1+1". Таку інформацію у розмові із представниками видання "РБК-Україна" надав Михайло Подоляк, радник Офісу президента.

СБУ перевірить телеканал "1+1": на яких підставах

СБУ перевірить бенефіціарів телеканалу 1+1. Фото із відкритих джерел

Як пояснює посадовець, СБУ спробує з’ясувати, хто саме здійснює безпосередній вплив на формування інформаційного простору телеканалу. Водночас радник ОПУ підтвердив, що комплексна перевірка телеканалу обов’язково торкнеться бенефіціарів ЗМІ.

"Вони [співробітники СБУ — ред. ]повинні перевірити, хто є бенефіціаром, який вплив на управління виявляється, умовно кажучи, який вплив на інформаційну політику з певним пакетом акцій", — зазначив Михайло Подоляк.

Цікаво, що, на переконання посадовця, найбільшу загрозу для інформаційної безпеки України під час гібридної з Росією несуть саме телеканали із так званого "пулу Медведчука". Власне, саме їх — "NewsOne", "ZiK" та "Україна 112" — і було нещодавно заблоковано завдяки відповідному рішенню РНБО.

Водночас жодних уточнень щодо того, чи пов’язана перевірка "1+1" спецслужбовцями із наявністю частини акцій у власності родини відомого проросійською риторикою політика, голови партії "Опозиційна платформа — за життя" Віктора Медведчука, Подоляк не зробив.

Також радник ОПУ заявив, що за "1+1" помічена так звана "гра в політику", хоча це не вибивається зі стандартних дій медіа у середовищі, заповненому конкурентами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що, на думку народного депутата Олександра Дубінського, в Україні можуть закрити ще один телеканал. Який саме, варто дізнатися у нашому матеріалі.

Також на порталі можна знайти інформацію щодо того, за яких умов телеканали Медведчука можуть повернутися до вітчизняного інформаційного простору. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини