Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ продовжує наступати на Очеретине. На що залишається сподіватись ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ продовжує наступати на Очеретине. На що залишається сподіватись ЗСУ

Ворог подолав водні перешкоди в Бердичах і Семенівці

25 квітня 2024, 21:18
Поділіться публікацією:

Російські загарбники продовжують наступати в районі населених пунктів Очеретине-Семенівка. ЗСУ залишається чекати, коли окупанти виснажаться або зупиняться для перегрупування, відзначив колишній командир роти 47-ї окремої механізованої бригади, офіцер ЗСУ Микола Мельник.

РФ продовжує наступати на Очеретине. На що залишається сподіватись ЗСУ

Росіяни продовжують наступати в районі Авдіївки. Фото з відкритих джерел

"Якщо подивитись на загальне просування окупантів в районі Очеретине-Семенівка, то стає зрозуміло, що нам залишається чекати, коли росіяни на цьому напрямку виснажаться або зупиняться для перегрупування. І в Бердичах, і в Семенівці ворог здолав водні перепони. Тепер єдине, що залишається — вирівнювати лінію фронту по Очеретине. Розтягуватися ми не можемо через фізичний брак людей та артилерійських снарядів в підрозділах", — наголосив військовослужбовець.

Офіцер ЗСУ додав, що Сили оборони тримаються на останніх краплях героїзму, а тому в умовах, коли ворог тотально переважає в усьому, єдине, що вони можуть робити, — берегти бійців, бо в адекватне поповнення віри стільки ж, скільки в ротацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що активізація Китаю свідчить про його бажання виступити гарантом стабільності в усьому світі, зокрема в Україні та на Близькому Сході, вважає політичний експерт Валерій Клочок. На думку політолога, підготовка Росією нового наступу, мирний саміт у Швейцарії, активізація переговорів між Китаєм і європейськими країнами та готовність Конгресу США після тривалої паузи виділити допомогу Україні можуть свідчити про наближення певного "моменту істини".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади, офіцер ЗСУ Максим Жорін висловив сумніви, що ухвалений ВРУ закон про мобілізацію вирішить проблему дефіциту людей в армії. Крім того, офіцер ЗСУ відзначив, що без реформи системи рекрутингу і навчальних центрів, а також справедливого розподілу мобілізованих суттєво покращити ситуацію навряд чи вдасться. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини