Головна Новини Суспільство Наука та освіта Неймовірно: телескоп Хаббл зробив унікальний знімок Петлі Лебедя
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірно: телескоп Хаббл зробив унікальний знімок Петлі Лебедя

Петля Лебедя - це об'єкт, розташований в сузір'ї Лебедя

2 листопада 2020, 21:33
Поділіться публікацією:

За допомогою космічного телескопа Хаббл вдалося зробити просто неймовірну фотографію: об'єкт, на якому можна розгледіти частину ударної хвилі. А якщо говорити науковою мовою, то на знімку зображена Петля Лебедя — це залишок наднової, яка знаходиться на відстані більше 1400 світлових років від Землі.

Неймовірно: телескоп Хаббл зробив унікальний знімок Петлі Лебедя

Телескоп Хаббл зробив унікальний знімок. Фото: unsplash

Фахівці розповідають, що вона з'явилася через величезний вибух, який стався в космосі ще 10-20 тисяч років тому. Також відомо, що цей космічний об'єкт знаходиться в сузір'ї Лебедя.

На фотографії нижче можна детально розгледіти Петлю Лебедя. На ній зображена тільки частина ударної хвилі, яка з'явилася в результаті вибуху, як повідомлялося раніше. Експерти додають, що зараз відстань від об'єкта становить близько 1440 світлових років.

Неймовірно: телескоп Хаббл зробив унікальний знімок Петлі Лебедя - фото 2

На даному етапі хвиля і далі продовжує зростати — близько 350 кілометрів на секунду. Викинута речовина і міжзоряна речовина з низькою щільністю, яку віднесло ударною хвилею, разом формують характерну вуаль-подібну структуру, в результаті якої вона і придбала ту форму, яку ми змогли побачити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені заявили про процеси на Сонці, які торкнуться всього людства. Як виявилося, динозаври могли зникнути зовсім не через падіння метеорита, а через постійні процеси на Сонці. Адже воно є величезною розпеченою зіркою, у якої теж є свій термін життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини