Головна Новини Суспільство події З’явився атлас нового поділу України
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явився атлас нового поділу України

В атласі можна знайти актуальну інформацію про кожну область

13 жовтня 2020, 16:58
Поділіться публікацією:

В Україні з’явився атлас, який враховує новий районний поділ країни та територіальні громади. Про це повідомило Міністерство розвитку громад та територій.

З’явився атлас нового поділу України

Так, "Атлас адміністративно-територіального устрою України. Новий районний поділ та територіальні громади: 2020" містить актуальні дані про назви, межі, площі, кількість населення, склад по громадах кожного нового району кожної області.

Згідно із виданням, зараз в Україні є 1469 територіальних громад (міських, селищних, сільських рад), 136 районів, 27 областей разом із АРК, містами Київ та Севастополь. Усього в Україні 29 710 населених пунктів. Площа країни складає 603,7 тис. кв. км, а кількість населення — 41 902,4 тис. осіб станом на початок 2020 року (без урахування тимчасово непідконтрольних територій Україні).

Зазначено, що нові райони утворено Постановою Верховної Ради України 17 липня, а адміністративні центри та території територіальних громад кожної області затверджені розпорядженнями Кабінету Міністрів України 12 червня цього року.

Збірку підготувало Товариство дослідників України під редакцією автора ідеї  Павла Остапенка та за підтримки проєкту "Підтримка належного врядування в місцевих громадах як складової реформи децентралізації" Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Як повідомлялося, більшість українців живуть на своїх квадратних метрах. Згідно з офіційними даними, понад 86% жителів країни мають своє житло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини