Головна Новини Суспільство події В МОЗ пояснили, як допоміг Україні жорсткий карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

В МОЗ пояснили, як допоміг Україні жорсткий карантин

Жорсткий карантин по всій території України діяв майже 2 місяці

11 вересня 2020, 07:51
Поділіться публікацією:

В Мінохоронздоров'я пояснили, навіщо в Україні з початком пандемії коронавірусу впровадили жорсткий карантин. Це дозволило стримати удар по медичній системі і не допустити перезавантаження лікарень. Таке озвучив головний санлікар в України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "Україна 24". 

В МОЗ пояснили, як допоміг Україні жорсткий карантин

Карантин в Україні

В умовах жорстких обмежень, коли зупинився весь громадський транспорт, не працювали магазини, розважальні заклади та сфера обслуговування, Україна жила упродовж двох місяців — з березня по травень. Віктор Ляшко впевнений, що запровадження такого карантину на той час в Україні було найліпшою ідеєю.

"У березні та квітні ми мали в Україні лиш поодинокі випадки коронавірусу і бачили, що відбувалося в Західній Європі. Це був колапс системи охорони здоров'я. Людей не було куди привозити і лікувати. Вірус новий для всіх, ніхто не знає нічого про його поведінку і країнам треба застосовувати такі заходи безпеки", — пояснив Віктор Ляшко.

Саме жорсткі обмеження, вважає санітарний лікар, дозволили уникнути різкого сплеску захворюваності та дозволили вітчизняній системі охорони здоров'я підготуватися як слід до порятунку інфікованих.

"Ми таким чином врятували життя десяткам, сотням, а може й тисячам людей. Наша система охорони здоров'я сьогодні зовсім не така, якою вона була навесні, і тепер вона готова надати медичну допомогу усім, хто буде цього потребувати", — додав Ляшко.

Раніше "Коментарі" розказували про те, як відомому голлівудському актору вдалось побороти коронавірус. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини