Головна Новини Суспільство медицина В Україні смертність від коронавірусу в чотири рази нижча, ніж у Франції – МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні смертність від коронавірусу в чотири рази нижча, ніж у Франції – МОЗ

Стало відомо, як відрізняються показники летальності через коронавірус в Україні та інших країнах

10 вересня 2020, 12:26
Поділіться публікацією:

Смертність від коронавірусної хвороби в Україні значно менша за показники в інших країнах. Про це на брифінгу 10 вересня повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

В Україні смертність від коронавірусу в чотири рази нижча, ніж у Франції – МОЗ

Як розповів очільник МОЗ, на сьогодні летальність через COVID-19 в Україні складає 2,1%. У Франції це показник — понад 9%, у Великобританії – 11%, у Німеччині – 4%, а у США – 3%. На думку міністра, це свідчить про дієвість введених в Україні карантинних обмежень та правил, а також вказує на ефективність національних протоколів лікування.

У МОЗ зазначили, що переважно від коронавірусу помирають люди старшого віку. Так, понад 90% смертей від COVID-19 у нашій країні припадає на осіб, старше 50-ти  років. До цього ж повідомляється, що 79,7% померлих мали супутні захворювання.

Додамо, що МОЗ закликає громадян не займатися самолікуванням при появі симптомів коронавірусної інфекції, а негайно звертатися до сімейного лікаря.

Нагадаємо, МОЗ змінив механізм медичної допомоги для хворих на коронавірус. Тепер лікарі можуть приходити додому до пацієнтів, у яких підозра на коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини