Головна Новини Суспільство події Україну очікує зима з погодними сюрпризами: прогноз синоптиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну очікує зима з погодними сюрпризами: прогноз синоптиків

Синоптик розповіла, до якої зими готуватися українцям

2 листопада 2020, 11:55 comments1556
Поділіться публікацією:

В Українському гідрометеорологічному центрі прогнозують аномальну прийдешню зиму. Про це заявила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Віра Балабух в інтерв'ю Obozrevatel.

Україну очікує зима з погодними сюрпризами: прогноз синоптиків

Очікується, що середня температура буде на два градуси вище, ніж на початку цього століття. Крім того, на погоду в Україні вплине холодна течія в тропіках Тихого океану. Це погодне явище змінює загальну циркуляцію атмосфери, посилюючи меридіональні процеси над Європою. Тобто, може бути дуже тепло як для зими. Але також можуть бути різкі похолодання. Тож можливі короткочасні морози.

Кліматолог також розповіла про ще один процес у тропіках — фази дворічного коливання вітрів. Зараз воно знаходиться в західній фазі. З'єднуючись з течіями, це збільшує ймовірність вторгнення потоків як холодного, так і теплого повітря.

Синоптики прогнозують, що дефіцит опадів в Україні продовжиться.

"У нас почався дуже серйозний посушливий період. З травня минулого року атмосферна посуха перейшла в гідрологічну. Короткочасні опади змінили ситуацію тільки на заході України. А на сході ситуація не змінюється", — відзначили в Укргідрометцентрі.

Тому навіть якщо будуть опади, то вони не перекриють дефіциту води, який вже сформувався.

Раніше повідомлялося, що народні синоптики попереджають українців про нетипову для грудня погоду — так зване зимове бабине літо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини