Головна Новини Суспільство події У ВООЗ назвали ще один шлях передачі коронавіруса
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ назвали ще один шлях передачі коронавіруса

Коронавірус може затримуватися у повітрі в закритих і погано вентильованих приміщеннях

8 липня 2020, 08:03 comments1678
Поділіться публікацією:

Коронавірус може затримуватися в повітрі та потім потрапляти в організм людини у вигляді мікроскопічних частинок. Цей спосіб передачі інфекції не відкидають у Всесвітній організації охорони здоров'я. Про це сказала під час брифінгу в Женеві технічний директор ВООЗ по боротьбі та профілактиці інфекцій Бенедетто Аллегранці, -  пише Reuters.

У ВООЗ назвали ще один шлях передачі коронавіруса

Фото: WHO

Один із головних шляхів передачі коронавірусу — через великі краплі, які виходять з організму інфікованої людини, наприклад, під час кашлю. У ВООЗ визнали, що зараження може відбутися також і від більш дрібних частинок, які потрапляють у повітря і можуть зберігатися там протягом деякого часу. Особливо, якщо йдеться про закриті приміщення, де циркуляції повітря майже немає.

"Ми отримуємо нові докази та повинні бути готовими правильно їх зрозуміти. Не можна зовсім виключати ймовірність передачі коронавірусу через повітря в громадських місцях. Особливо, якщо йдеться про специфічні умови: переповнені, погано провітрювані та закриті  приміщення", — говорить Аллегранці.

Раніше в журналі "Клінічні інфекційні захворювання" вчені опублікували відкритий лист, в якому намагаються довести, що частинки вірусу можуть з повітря потрапити в організм під час дихання. Свої підписи під публікацією поставили 239 дослідника з 32 країн. Вони вимагають від ВООЗ переглянути свої рекомендації щодо профілактики коронавірусу. В Організації пообіцяли  ще раз перевірити всі докази та зробити остаточні висновки.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що, на думку сінгапурських учених, планеті може загрожувати ще один коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини